Skip navigation

Ajoissa kentälle: Ruuhkaa Helsinki-Vantaalla 9.-26.10.

Artikkeli julkaistu
06.10.2014 klo 12:22
Lähtöaula Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Koulujen syyslomat näkyvät lisääntyneinä matkustajamäärinä lentoasemalla. Finavia pyytää matkustajia varaamaan tavallista enemmän aikaa matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen syyslomaviikoilla 9.–26. lokakuuta.

Kentälle on hyvä tulla ajoissa erityisesti loppuviikosta torstaista sunnuntaihin, kun lento lähtee aamulla kello 6–8 tai iltapäivällä kello 15–17.

Helpota matkaasi

Kun haet lentosi aikataulu- ja terminaalitiedot Lähden-sivulta, näet missä on ruuhkattomin turvalinja ja mitkä kahvilat tai kaupat sijaitsevat lähellä lähtöporttiasi. Sivulta selviävät myös ajo-ohjeet ja pysäköintitiedot sekä matkalaukun pakkausohjeet.

Kun vielä tallennat lennon, saat koko ajan päivittyvää tietoa aikatauluista ja kentän palveluista. Voit lähettää sivun myös omaan, perheenjäsenten tai ystäviesi sähköpostiin.

Siirry Lähden lennolle -sivulle

Muutama vinkki ruuhkatilanteisiin

Varaa pysäköintipaikka etukäteen nettisivuiltamme.

Pakkaa tavarat oikein.

Osta nämä tuotteet vasta lentoasemalla.

Tuo matkatavarat kentälle etukäteen jo edellisenä iltana. Tarkista sivuiltamme, tarjoaako oma lentoyhtiösi ennakkolähtöselvityksen.

Käytä terminaali 2:n yläkerrassa sijaitsevaa uutta turvatarkastusta. Pienten lasten kanssa matkustavat perheet voivat mennä lapsiperheille tarkoitetun turvatarkastuksen kautta.

Matkustaako lapsesi lomalle ilman vanhempia?

Tietoa vanhemmille, joiden lapsi matkustaa yksin, saa lentoyhtiöltä ja sivuiltamme.

Paluuliikenne ruuhkauttaa matkatavara-aulat

Paluuliikenteen vilkkaimmat päivät ovat sunnuntait 12., 19. ja 26. lokakuuta, jolloin myös matkatavaroiden nouto ja tuloaulat voivat ruuhkautua.

Helsinki-Vantaalla kunnostetaan matkatavara-auloja.