Skip navigation

Finavia sujuvoittaa lentomatkustamista bag drop –automaateilla

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
03.04.2014 klo 06:46
Finavia Oyj jatkaa lentomatkustamisen helpottamista ja tuo lähtevien matkustajien käyttöön matkatavara-automaatteja. Automaattien avulla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi. Alkukesällä vuorossa on Helsinki-Vantaan ja syksyllä Oulun lentoasema.

Finavia on pilotoinut Helsinki-Vantaalla bag drop -automaatteja vuodesta 2012. Itsepalveluna toimivia matkatavaroiden jättöpisteitä ovat voineet käyttää SAS:n ja Norwegianin asiakkaat, ja kokemukset automaateista ovat olleet hyviä.

Finavia laajentaa nyt bag drop -automaattien käyttöä: ensimmäisessä vaiheessa Helsinki-Vantaalle tulee kymmenen automaattia ja Ouluun kaksi.

– Automaation lisääntyminen on maailmanlaajuinen suuntaus lentoliikenteen palveluissa. Itsepalvelu, kuten bag drop -automaatit, tuo matkustajille joustavuutta lähtöselvitysaikoihin, tasoittaa lentoaseman ruuhkahuippuja ja kasvattaa terminaalien lähtöselvityskapasiteettia, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Haapasaaren mukaan entistä tehokkaammin tuotetut lentoasemapalvelut tuovat lisäksi lentoyhtiöille kustannushyötyjä, jotka ovat viime kädessä edellytys myös maltillisille lentolippujen hinnoille.

Helsinki-Vantaan automaatit otetaan käyttöön alkukesällä 2014 ja Oulun automaatit syksyllä. Tämän jälkeen automaatteja tulee myös Turun lentoasemalle, jossa automaatit otetaan käyttöön loppuvuoden aikana.

Automaatio mukana lentoasemien kehittämisessä

Uudet bag drop -automaatit kuvastavat hyvin Finavian voimakasta halua kehittää niin Helsinki-Vantaata ja muita lentoasemiaan.

– Haluamme hyödyntää teknologiaa matkustusprosessin sujuvoittamisessa, ja kehitämme jatkuvasti esimerkiksi turvatarkastuksia. Helsinki-Vantaalla on myös yksi Euroopan laajimmista rajatarkastusautomaattien linjastoista, yhteensä 30 automaattia, Haapasaari jatkaa.

Automaation ja itsepalvelun lisääminen Helsinki-Vantaalla ja muilla keskeisillä lentoasemilla on osa Finavian mittavaa investointikokonaisuutta. Helsinki-Vantaan 900 miljoonan euron kehittämisohjelma on käynnistynyt nimenomaan lähtöselvityksen sujuvoittamisella.

Bag drop -automaatin käyttö on yksinkertaista

Bag drop -automaatilla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi, kun lähtöselvitys on tehty lähtöselvitysautomaatilla tai internetissä.

Matkustaja tulostaa matkatavaratarran lähtöselvitysautomaatilla ja kiinnittää tarran laukkuunsa. Bag drop -automaatilla matkustaja skannaa matkatavaratarran, minkä jälkeen matkalaukku on valmis lentoa varten.

Itsepalvelun ansiosta matkustaja voi kentälle saavuttuaan siirtyä entistä nopeammin ja vaivattomammin kohti lähtöporttia.

Sinua voi kiinnostaa myös

Matkatavaroiden pakkausohjeet Näin toimit lähtöselvityksessä Finavian kehitysohjelma

Kehitys Matkustus