Skip navigation

Finnmatkat: Joulutunnelmaa Keski-Euroopan joulutoreilta

Artikkeli julkaistu
22.08.2014 klo 09:57
Tori kaupungin keskellä joulun aikaan.
Mausteiden tuoksu, kaunis musiikki, hyvä ruoka…  Joulu! Siihen on enää neljä kuukautta!

TEMAn uutuusmatkat Alppien ja Krakovan joulumarkkinoille tarjoavat aitoa joulunodotuksen tunnelmaa matkalaukkuunkin pakattavaksi.

Joulumarkkinamatka Alpeille suuntautuu kolmeen Itävallan kaupunkiin: Innsbruckiin, Salzburgiin ja Wieniin.

– Matkalla pistäydymme mm. kappelissa, jossa maailman rakastetuimpiin kuuluva joululaulu Jouluyö on saanut ensiesityksensä vuonna 1818. Salzburgissa nautimme kamariorkesterin Mozart-konsertista. Ja kaikissa kolmessa kaupungissa käymme tietenkin joulumarkkinoilla maistelemassa ja haistelemassa joulun tunnelmaa, kuvailee TEMA-koordinaattori Pirjo Salminen.

Krakovan joulumarkkinamatka puolestaan tarjoaa keskiaikaista historiaa, mielenkiintoisia nähtävyyksiä, trendikkäiden juutalaiskorttelien tunnelmaa ja kierroksen suolakaivoksella. Joululahjaostoksia voi tehdä mm. Rynek Glownyn kauniilla renessanssiaikaisella joulutorilla.

– Krakovan kulttuurielämä on rikasta, ja kaupungista löytyy useita teattereita, orkestereita, ooppera ja mielenkiintoisia museoita. Yliopistokaupunkina myös sen yöelämä ravintoloissa, baareissa ja jazzklubeissa on vilkasta, sanoo Salminen.

Opastettujen kaupunkilomien suosio on kasvussa. Matkoilla halutaan nähdä ja kokea enemmän ja lyhyemmässä ajassa, jolloin asiantunteva opastus on avainasemassa.

– Täysin uuteen kaupunkiin tupsahtaminen omin päin vaatii seikkailumieltä, hyvää kielitaitoa ja huolellisia etukäteisvalmisteluja. TEMA-matkoilla mukana on asiantunteva opas, jonka kanssa kaupunkien kulttuurin ja kujien salaisuudet aukeavat helposti ja turvallisesti.

Lähde: Finnmatkojen tiedote 20.8.2014

Kuva: TUI/Ulla Dahlstedt

 

 

Matkustus