Skip navigation

Halpalentoterminaali avataan uudistuneena vuoden alussa

Artikkeli julkaistu
17.11.2014 klo 07:24
Tampereen Pirkkalan lentokenttä.
Tampere-Pirkkalan terminaali 1:ssä on viime aikoina ollut normaalia enemmän vipinää, kun lentoaseman kaikki lennot kulkevat sen kautta. Kakkosterminaali on poissa käytöstä kunnostus- ja laajennustöiden vuoksi vuoden loppuun saakka.

Terminaali 2:n laajentaminen, uuden matkalaukkukaruselli asentaminen ja seinäpintojen ehostaminen on saatu hyvään vaiheeseen. Matkustajien viihtyvyydestä huolehditaan myös remontin aikana.

– Remontista on tullut pääosin myönteistä palautetta. Asiakkaat ovat olleet kaiken kaikkiaan tyytyväisiä lentoaseman uudistustöidenaikaisiin ratkaisuihin, kertoo remonttiprosessissa alusta alkaen mukana ollut Tampere-Pirkkalan palvelupäällikkö Teemu Soininen Finaviasta.

Remonttia rahoittavat Finavia, valtio ja Tampereen seutukunnat yhdessä. Suunnittelutyöhön on otettu myös lentokentän toimijoita kuten viranomaisia ja maahuolintayhtiöitä. Toteutuksesta vastaa Finavia.

Enemmän kuin pintaremonttia

Kakkosterminaali on ollut käytössä jo vuodesta 1979, joten kunnostustyöt ovat paikallaan. T2 säilyy jatkossakin halpalentoterminaalina.

Uudistustöillä Finavia haluaa edistää lentomatkustuksen sujuvuutta ja lisätä viihtyisyyttä. 210 neliön laajennus antaa väljyyttä ja lisää matkustaja- ja työskentelymukavuutta.
Näkyvin ja suurin muutos on uuden matkatavara-aulan rakentaminen.

Terminaalin kaikki pinnat uusitaan, ilmeestä tulee nykyistä raikkaampi. Tampere-aiheiset kuvat ovat osa sisustusta ja tuovat samalla esille kaupunkia mielenkiintoisena matkakohteena. Rakenteellisiakin muutoksia tehdään: seinien siirrellään ja tekniikkaa uudistetaan.

Työmaalla urakoi kymmenkunta ammattilaista. He pitävät huolen siitä, että remontti etenee aikataulussa.

Myös ympäristöasioihin panostetaan

Terminaalin uudistamisen lisäksi Tampere-Pirkkalan lentoasemalle ollaan rakentamassa glykolipitoisen lumen varastointialuetta.

– Parannamme ja tehostamme jäänpoistossa käytettävän propyleeniglykolin talteenottoa. Lumen varastointialue valmistuu lokakuun puoliväliin mennessä, lentoasemanpäällikkö Mari Nurminen kertoo.

Meneillään olevien uudistusten kustannukset ovat noin viisi miljoonaa euroa. Kaikkiaan Finavian investoinnit verkostolentokentille koko maassa ovat tänä vuonna noin 35 miljoonaa euroa

Tampere-Pirkkalan lentoasema on Suomen kolmanneksi vilkkain kenttä. Lentoasemaa käyttävät matkustajaliikenteen lisäksi sotilasilmailu, lentokoulut ja yleisilmailijat. Sujuva arki koostuu monen alan ammattilaisten yhteistyöstä.

Terminaali 1 on verkostoyhtiöiden ja charterlentojen käytössä ja terminaali 2 on low cost -yhtiöiden kuten Ryanairin käytössä. Ryanair lentää tällä hetkellä Tampere-Pirkkalasta kahdeksaan kohteeseen, esimerkiksi Lontooseen, Barcelonaan, Bremeniin, Budapestiin ja Milanoon.

Matkustus