Skip navigation

Katso video: Lentoasema on valmiina lumen tuloon

Artikkeli julkaistu
20.11.2014 klo 12:50
Lumiaurakoneita lumisena päivänä.
Kentän suuret aura-autot, lumilingot, harjapuhaltimet ja kymmenet muut erilaiset kulkuvälineet pestään, korjataan ja pidetään kunnossa vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

 Varaosat tehdään tarvittaessa vaikka itse huollon pajalla.

Kaiken päämääränä on se, että lentoasema pystytään pitämään auki ilman katkoja 24 tuntia vuorokaudessa kelissä kuin kelissä.

– Tähtäämme siihen, että kenttä pysyy toiminnassa kellon ympäri ja että meidän matkustajat, sidoskumppanit ja asiakasryhmät ovat tyytyväisiä, sanoo työnjohtaja Turkka Mänttäri.

Ennusteet lupaavat viikonlopuksi lunta

Kun videota kuvattiin marraskuussa Finavian konekorjaamalla, Helsinki-Vantaalla ei ole vielä ollut talvesta merkkiäkään. Kaikki oli kuitenkin jo valmista: talvirenkaat on vaihdettu alle ja kalusto huollettu.

Sääennusteiden mukaan Helsinki-Vantaalle satelee hiemen lunta jo tänään torstaina, mutta lauantaiksi sitä odotetaan enemmänkin Etelä-Suomeen.

– Proseduurit on vuosien varrella niin hyvin rakennettu, että loppujen lopuksi yhteistyö tuottaa niin hyvän tuloksen, että vaan tehdään se mikä on ajateltukin tehtävän, kertoo työnjohtaja Jari Puranen.

Suomessa kiitoteiden kunnossapito todella osataan. Vuosien varrella monen eri maan lentoasemilta onkin haettu oppia Suomesta.

#snowhow

Ihmisiä & Ilmailua