Skip navigation

Kevään TOP 10 -matkakohteet

Artikkeli julkaistu
21.03.2014 klo 08:54
Kevät nostattaa matkakuumetta. Uudella palstalla vinkkaamme matkakohteista, joissa voi piipahtaa pitkän viikonlopun verran tai rentoutua pidemmästi.

 

Gdansk

Tämä yli tuhat vuotta vanha satamakaupunki on todellinen Itämeren aarre. Gdanskin historiallisessa keskustassa värikkäät hansatalot ja koristeelliset punatiiliset kirkot sävyttävät kaupungin ilmettä. Kuuluisin kirkoista on Mariankirkko – maailman suurin tiilestä rakennettu pyhäkkö. Alueella liikkuu hyvin vähän autoja, minkä ansiosta sen mutkaisilla, kapeilla kujilla saa liikkua kaikessa rauhassa. Keskustassa on runsaasti viehättäviä kahviloita, joiden suojissa voi välillä lepuuttaa jalkojaan ja antaa kahvin piristää. Piristävää on sekin, että hintataso on suomalaisesta näkökulmasta edullinen.

Lento Helsinki-Vantaalta Gdanskiin kestää tunnin ja 55 minuuttia. Lennot neljästi viikossa: Eurolot.

 

Madrid

Madrid edustaa Espanjan pääkaupunkina espanjalaisuutta parhaimmillaan – ja tarjoaa jokaiselle jotain. Tapaksia, taidetta, maailmankuulua jalkapalloa, aamuun asti jatkuvaa yöelämää, virkistäviä puistoalueita ja silmiä hiveleviä aukioita. Madridlaisen sanonnan mukaan Madridin nähnyt ja kokenut ei voi löytää parempaa paikkaa, paitsi taivaan – mutta taivaassakin olisi hyvä olla reikä, josta voi välillä kurkistaa Madridiin! Nopean junamatkan päässä Madridista sijaitsee Parque Warner eli Warner Bros -yhtiön elokuva-aiheinen teemapuisto, joka on tarpeeksi hurja isommillekin huvipuistojen ystäville!

Lento Helsinki-Vantaalta Madridiin kestää 4 tuntia ja 20 minuuttia. Päivittäiset lennot: Finnair.


Tukholma

Ruotsin pääkaupungissa voi liittyä miljoonan muun vuosittaisen ihastelijan joukkoon ja pistäytyä Vasa-museossa, jonka vetonaula on Vasa-laiva: ainut säilynyt 1600-luvun alus koko maailmassa. Yli 95 prosenttia sen osista on alkuperäisiä. Lähes 70-metrinen kunikaallinen alus upposi neitsytmatkallaan ja jäi meren pohjaan 333 vuodeksi, kunnes se nostettiin ylös vuonna 1961.

Lento Helsinki-Vantaalta Tukholmaan kestää 55 minuuttia. Useita päivittäisiä lentoja: Norwegian, SAS, Finnair. Suoria lentoja myös Oulusta, Tampereelta ja Turusta.


München

Baijerin pääkaupunki München on koko Saksan kolmanneksi suurin kaupunki – ja kulttuurimatkailijan aarreaitta. Münchenissä on 60 teatteria, 90 elokuvateatteria, 45 museota ja 3 sinfoniaorkesteria. Kaupunki on tunnettu myös lähiseutujensa linnoista. München on hyvä tukikohta sille, joka haluaa nähdä Prinsessa Ruususen linnan esikuvan, Neuschwansteinin.

Lento Helsinki-Vantaalla Müncheniin kestää 2 tuntia 35 minuuttia. Useita  päivittäisiä lentoja: Lufthansa, Finnair.
Pariisi

Eiffel-torni, Riemukaari, Louvre, Notre Dame – Pariisi on täynnä maailmankuuluja nähtävyyksiä. Tiesitkö, että Riemukaari sijaitsee maailman suurimman liikenneympyrän keskellä? Ranska onkin liikenneympyröiden luvattu maa: siellä on puolet koko maailman liikenneympyröistä! Boheemi-Pariisi löytyy Montmartren alueelta, jonka mukulakivin päällystetyt ja kahviloin reunustetut kadut kutsuvat alueelle viihtymään.

Lento Helsinki-Vantaalta Pariisiin kestää 3 tuntia 5 minuuttia. Useita päivittäisiä lentoja: Finnair, Norwegian.


Alanya

Välimerellinen Alanya on suurkaupunki, jota reunustavat pitkät hiekkarannat. Uimista, sukeltelua ja vesiliukuja voi tehdä myös vesipuistoissa; hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Water Planet on yksi Turkin suurimmista. Koska Alanya on kunnon kokoinen kaupunki, tarjoaa se myös hyvät ostosmahdollisuudet. Trendiliikkeiden lisäksi shopata voi basaarialueella, jossa tinkiminen suorastaan kuuluu asiaan.

Lento Helsinki-Vantaalta Antalyaan, 130 kilometrin päähän Alanyasta, kestää 3 tuntia 40 minuuttia. Useita lentoja viikossa: Finnair.


Alicante

Espanjan Costa Blancalla, valkoisella rannikolla, sijaitseva Alicante on monipuolinen kohde, jonka alueella on toistakymmentä kilometriä auringossa hohtavaa hiekkarantaa. Vuodessa aurinkopäiviä on Alicanten tienoilla keskimäärin yli 300! Rannan ohella Alicanten merkittävimpiä nähtävyyksiä on Santa Bárbaran linnoitus. Sen tunneleissa ja tyrmissä on hauska seikkailla lastenkin kanssa, ja ylhäältä linnan huipulta avautuvat kimaltelevat merinäkymät.

Lento Helsinki-Vantaalta Alicanteen kestää 4 tuntia 25 minuuttia. Useita viikottaisia lentoja: Norwegian. Suoria lentoja Alicanteen myös Oulusta, Turusta ja Tampereelta.


Hania

Monet kutsuvat Haniaa Kreetan helmeksi – eivätkä syyttä. Kaupungin molemmin avautuvat upeat rannat, joista jokaiselle löytyy sopiva: esimerkiksi Plataniaksessa ranta syvenee nopeasti ja sopii siten uimareille, Agia Marinassa se taas jatkuu pitkälle merelle loivana ja on siten ihanteellinen lapsiperheille. Hanian ydin on sen vanha venetsialainen satama, joka kannattaa nähdä erityisesti ilta-auringossa. Satama on täynnä ravintoloita, joissa ilta-aurinkoa on hyvä odottaa kreikkalaisia herkkuja syöden.

Lento Helsinki-Vantaalta Haniaan kestää 3 tuntia 50 minuuttia. Viikottaiset suorat lennot: Norwegian.


Nizza

Nizzassa voit tuntea ripauksen ylellisyyttä: palmujen reunustaman rantakadun varrelta löytyy luksushotelleja, kahviloita ja ravintoloita. Naapurikaupunkiinsa Cannes’iin verrattuna Nizza on kuitenkin huokeampi vaihtoehto, jossa riittää kulttuuria ja ostosmahdollisuuksia. Hiekkarantaa Nizzasta on turha odottaa: rannat muodostuvat pienistä, sileistä kivistä, joissa on niissäkin puolensa. Kun iho ja vaatteet eivät ole pienen hiekan peitossa, on rannalta mukava jatkaa päivän viettoa vaikkapa rantakuppilassa.

Lento Helsinki-Vantaalta Nizzaan kestää 3 tuntia 35 minuuttia. Useita lentoja viikossa: Finnair, Norwegian, SAS.


Dubrovnik

Adrianmeren ja Kroatian aarre Dubrovnik sopii kohteeksi yhtä lailla kaupunki- kuin rantalomailijalle. Dubrovnikin vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja kaupungin asukkaat siteeraavat ylpeinä irlantilaista näytelmäkirjailija George Bernard Shaw’ta: ”Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin.” Rantamaisemat Dubrovnikissa ovat dramaattiset ja uimaan on mentävä pääasiassa kallioilta, joten uimakengät ovat suositeltavat. Mutta kun meren siniseen syliin on päässyt, voi nauttia täysin sydämin Kroatian puhtaista uimavesistä.

Lento Helsinki-Vantaalta Dubrovnikiin kestää 3 tuntia 30 minuuttia. Useita lentoja viikossa: Finnair, Norwegian, SAS.


Teksti: Tiia Soininen
Kuvat: iStockphoto

Matkustus