Skip navigation

Kevään TOP5 viikonloppukohteet

Artikkeli julkaistu
13.03.2014 klo 08:28
Nämä kaupungit ovat vain parin ja korkeintaankin muutaman tunnin päässä Helsinki-Vantaalta.

Kiehtova Moskova 

Venäjän pääkaupunki herää keväällä talvihorroksestaan iloiseen kesän odotukseen. Moskova ilmentää Venäjän vastakohtaisuutta.

Modernin maailman ihmisvilinästä voi hetkessä livahtaa mahtavien kirkkojen rauhaan.Vuosisataisten monumenttien rinnalla kasvavat upouudet pilvenpiirtäjät ja kortteleiden kokoiset ostoskeskukset.Yksi tapa kokea Moskovan vastakohtaisuus on kävellä kaksi samannimistä katua päästä päähän.

Arbat-katua reunustavat 1700–1800-luvuilta säilyneet kauniit rakennukset, ja siltä voi poiketa hurmaaville pienille kujille, joita elävöittävät katutaiteilijat ja myyntikojut. Aivan lähellä avautuu toinen katu, Novyi Arbat, leveine ja suorine jalkakäytävineen ja lasista ja betonista rakennettuine toimistorakennuksineen. Novyi Arbat kertookin tarinaa ei niin kovin kauan sitten päättyneestä Neuvosto-Venäjän ajasta.

Lentoja päivittäin Helsinki-Vantaalta: Finnair, Aeroflot ja S7 Airlines. Matka-aika 1 h 50 min.

 

 

Flirttaileva Madrid

Mannermaisen ilmaston Madridissa kesät ovat tulikuumat ja keväät lupaavan lämpimät. Kuumat ovat omalla tavallaan myös Madridin yöt.

Väitetään, että kaupunkilaiset eivät tunne kelloa. Ilta alkaa tapas-baareista, joiden viinilasien ääreltä siirrytään aamuyöllä yökerhoihin. Yö on pitkä ja ja jatkuu aamuun, joka avataan kahviloissa kaakaoin ja kahvein.

Madridissa on tunnettu sanonta ”de Madrid al cielo”, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa, että vain taivas voi vetää Madridille vertoja. Sanonta jatkuu vielä loppuosalla, joka ei ole niin tunnettu: ”...y un agujerito para verlo”. Eli vaikka pääsisit taivaaseen, haluaisit vielä pienen reiän, josta voisit kurkistella Madridiin!

Suora lento Helsinki-Vantaalta päivittäin: Finnair. Matka-aika 4 h 20 min.

 

Muodikas Milano

On vaikea keksiä muotitaloa, jolla ei olisi liikettä pohjoisitalialaisessa Milanossa. Koti se on muun muassa sellaisille huippusuunnittelijoille kuin Armani, Versaci, Prada ja Dolce & Gabbana. Jo näyteikkunashoppailu on elämys sinänsä!

Milanon valttikortteihin kuuluu myös sen tiivis ydinkeskusta – kuuluisimpiin nähtävyyksiin on helppo tutustua jalan. Goottilaiselta Duomolta lähtevää tutustumismatkaa vartioi katedraalin keskustornin huipulla seisova Madonna-patsas, joka suojelee koko kaupunkia. Duomon aukiolta lähtevän loisteliaan Galleria Vittorio Emmannuelle II -kauppakäytävän kautta pääsee suoraan La Scala -oopperalle, jossa Giuseppe Verdi toimi aikanaan ”hovisäveltäjänä”.

Suora lento Helsinki-Vantaalta Milanoon päivittäin: Finnair Matka-aika on 3 h 15 min.

 

Yllätyksellinen Lontoo

Lontoo on tunnettu musikaaleistaan, jalkapallostaan, pubeistaan... lista on loputon. Vähemmän tunnettu mutta yhä suositumpi alue on muinoin pahamaineisena pidetty Itä-Lontoo, jossa Viiltäjä-Jackin uskotaan tehneen hyytäviä murhia.

Nyt Itä-Lontoo on kuitenkin in. Lontoon vanhimmat markkinat , Spitalfields Markets, ovat auki joka päivä ja lauantaisin alueella on erityiset tyylimarkkinat, Saturday Style Market. Markkinakojuja on parhaimmillaan yli sata ja niissä myydään niin vintage-muotia, musiikkia, leluja, koruja kuin sisustustarvikkeitakin. Spitalfieldsissä toimii myös lukuisia itsenäisiä myymälöitä, kahviloita, baareja ja palkittuja ravintoloita.

Useita lentoja Helsinki-Vantaalta Lontooseen päivittäin: Finnair, British Airways ja Norwegian. Matka-aika 3 h 10 min.

 

 

Hurmaava Pariisi

La ville lumière, valon kaupunki. Lempinimi viittaa sekä Pariisin edistykselliseen asemaan koulutuksen ja innovaatioiden keskuksena valistusajalla että katuvalaistukseen, joka Pariisiin kehitettiin varhain.

Ensikertalaiselle Pariisi tarjoaa hurmaavan ilmapiirinsä ja kuuluisimmat nähtävyytensä Eiffel-tornin, Riemukaaren, Louvren ja Notre Damen katedraalin.

Kun ne on nähty, kannattaa askeleet suunnata Seinen rannalla odottavaan Musée d’Orsayhin – eikä vain siellä esitellyn taiteen, vaan myös itse rakennuksen takia. Museo on tehty vuoden 1900 maailmannäyttelyyn valmistuneeseen juna-asemaan. Juna-asema itsessään on ollut komea ja museossa on komeasti kunnioitettu alkuperäistä arkkitehtuuria. Asemankello vangitsee yhä katseen.

Useita lentoja Helsinki-Vantaalta Pariisiin päivittäin: Finnair ja Norwegian. Matka-aika 3 h 5 min.

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja


Teksti: Tiia Soininen
Kuvat: iStochphoto

Matkustus