Skip navigation

LVM: Savonlinnan lennot unkarilaisyhtiölle

Artikkeli julkaistu
09.09.2014 klo 13:08
Savonlinnan lentokenttä.
Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy neuvottelemaan Helsingin ja Savonlinnan välisen lentoliikenteen hoitamisesta Savonlinnan kaupungin ja unkarilaisen Budapest Aircraft Servicen kanssa. Sopimuskausi on 1.10.2014-31.12.2015.

Sopimus voidaan tehdä ja lennot aloittaa, mikäli Savonlinnan kaupunki osallistuu rahoitukseen. Ministeriön hankintapäätös purkautuu, jos Savonlinna ei 23. syyskuuta mennessä sitoudu rahoittamaan liikennettä vähintään puolella kokonaishinnasta.

Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 3 miljoonaa euroa.

Elokuun alussa päättyneeseen tarjouskilpailuun osallistui neljä lentoyhtiötä: AS Airest, Avies AS, Budapest Aircraft Service sekä Flybe Finland Oy.

Liikenne- ja viestintäministeriön hankintapäätöksen taustalla on Helsingin ja Savonlinnan väliselle säännölliselle lentoliikenteelle asetettu julkisen palvelun velvoite. EU sallii lentojen tukemisen vain velvoitteen kautta.

EU-säännösten mukaan velvoite voidaan asettaa, jos reittiä pidetään ehdottoman tärkeänä alueen taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, ja jos liikennettä ei pystytä hoitamaan kaupallisesti kannattavasti. Palveluvelvoitteessa määrätään muun muassa vuorotiheydestä, koneen paikkamäärästä ja lippujen enimmäishinnasta.

Tutustu Savonlinnan lentoasemaan

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote 9.9.2014

Matkustus