Skip navigation

Näin tehtiin ensimmäinen Match made in HEL

Artikkeli julkaistu
12.11.2014 klo 07:30
Teimme lokakuussa jotakin ennennäkemätöntä. Sellaista, joka ei ole ollut ennen mahdollista, eikä todennäköisesti tule toistumaan enää koskaan.

Päästimme kansainvälisen huippuskeittarijoukon lautoineen Helsinki-Vantaan kuuluisille parketeille, asematasolle, matkatavara-aulaan sekä Finnairin lentokonehalliin, Suomen suurimpaan rakennukseen. 

Skeittaaminen lentoasemalla on jokaisen lautailijan unelma. Koollekutsujana toiminut Arto Saari on puolestaan yksi maailman tunnetuimmista lautailijalegendoista. Ei siis ihme, että tapahtumasta tuli huikea menestys! 

Hakemuksia yli 50 maasta

Saaren videokutsu levisi netissä nopeasti yli sataan maahan. MatchmadeinHEL.com -sivustolle ladattiin hakemuksia eli toinen toistaan hienompia skeittivideoita 50 maasta.

Kuhina sosiaalisessa mediassa yltyi sfääreihin: mahdollisuus skeitata lentoasemalla Arto Saaren kanssa oli jotakin sellaista, jota oli vaikea uskoa todeksi.

Saari toi mukanaan oman yhdysvaltalaiskaksikkonsa, Curren Caplesin ja Louie Lopezin. Niin sanotun kultaisen lipun saajiksi hän valitsi kanadalaissyntyisen Matt Bergerin sekä Japanin Hiroyuki Matsuon. Hakemuksen perusteella mukaan kutsuttiin myös Suomen Kasperi Kropsu, Tanskan Andreas Larsen sekä Venäjän Gosha Konyshev.

Saimme vieraat Helsinkiin lauantaina, valmiina ottamaan lentoaseman haltuun tuleviksi päiviksi.

Palaute on ollut kautta linjan mahtavaa luettavaa. Kasperi Kropsun instagram-viesti "The most amazing three days of my life" kuvaa hyvin myös meidän järjestäjien tunnelmia.

Hulppeat järjestelyt

Tapahtuman aikana oltiin liikkeellä aamuvarhaisesta yömyöhään.

Skeittareiden mukana kulki monikymmenlukuinen tuotantoryhmä. Lisäksi mukana menossa olivat rakentajat ja lehdistön edustajat. Järjestelyissä huomioitiin erityisesti lentoaseman turvallisuussäännöt sekä jokaisen osallistujan turvallisuus.

Onneksi meiltä Finaviasta ja Finnairista löytyi rohkeutta, ennakkoluulottomuutta sekä projektiin täydellä sydämellä heittäytyneitä ihmisiä, joiden ansiosta melkein mahdottomasta tuli totta. Ja onneksi meillä on Excel, jonka ominaisuuksia tuli hyödynnettyä koko lailla tehokkaasti.

Match made in HEL saa jatkoa

Match made in HEL -konsepti on Finavian ja Finnairin yhteinen. Se tuo eri alojen osaajia eri maanosista tänne maailman huipulle, Helsinki-Vantaalle, tekemään asioita yhdessä.

Samalla he saavat kokea henkilökohtaisesti, miltä matkustaminen Finnairilla Helsinki-Vantaalle ja sieltä eteenpäin näyttää, tuntuu, tuoksuu ja maistuu. 

Lokakuinen skeittitapahtuma oli yhteisen idean ensimmäinen ulostulo. Nähtäväksi jää, millainen joukko Helsinki-Vantaalle seuraavan kerran kokoontuu.

Matkustus