Skip navigation

New York on talvilomakohde parhaimmillaan

Artikkeli julkaistu
05.12.2014 klo 07:00
Helsinki-Vantaalta pääsee päivittäin suoraan New Yorkiin. Se on ehdottomasti yksi maailman tunnelmallisimmista joulukaupungeista.

Miljoonakaupungin aukioita koristavat muhkeat joulukuuset. Sen joulumarkkinoille tullaan kaukaakin, eikä jouluikkunoiden toteutuksessa ole totisesti pihistelty.

Komeimmat joulukuuset ovat löytyneet jo vuosikymmenien ajan Rockefeller Centeristä, Metropolitan Museum of Artista ja Madison Square Parkista.  

Talvisen New Yorkin suosituin ulkoilulaji on luistelu.

Rockefeller Centerin luistinrata on yksi kaupungin suosituimmista talvinähtävyyksistä. Kentällä ei ole koskaan tungosta, sillä puolentoista tunnin vuoroille otetaan kerrallaan enintään 150 luistelijaa.

Bryant Parkin ulkoluistinrata on ilmainen ja sijaitsee keskellä Manhattania. Luistelun jälkeen voi lämmitellä kentän laidan suositussa Celsius-ravintolassa. Aukiolla on myös tunnelmalliset joulumarkkinat, ja tietysti komea joulupuu.

Suosittu joulutori pystytetään myös Union Squarelle.

Ostoskatujen jouluikkunat ovat nähtävyys itsessään

Viidennen avenuen tuntumassa sijaitsevien kaupungin tunnetuimpien tavaratalojen jouluikkunat äänimaisemineen ja 3D-tehosteineen pysäyttävät ohikulkijat pitkiksi toveiksi.

Ison Omenan uutta vuotta kuuluu vastaanottaa Times Squarella, turistimassoista huolimatta ainakin kerran elämässä. Ilotulituksia voi seurata parhaiten Keskuspuiston kupeesta Grand Army Plazalta.

Kiinalaista uutta vuotta lohikäärmeparaateineen puolestaan juhlitaan Sara Roosevelt Parkissa helmikuun lopussa.

Oneworld-allianssin yhtiöt lentävät suoraan Helsinki-Vantaalta New Yorkiin (JFK) viikon jokaisena päivänä.

Hae lentoyhteyksiä New Yorkiin

Matkustus