– Ravintolapäivän ideana on pitää hauskaa, jakaa uusia kokemuksia ja nauttia yhteisestä ympäristöstä. Matkailussa on samat elementit. Mietimmekin, miksei Helsinki-Vantaa voisi olla yksi ravintolapäivän näyttämöistä, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari Finaviasta.
Finavia mahdollistaa ravintolapäivän viettämisen lentoasemalla, joka on tapahtumaympäristönä aivan erityinen. Lentoasema-alueella onkin neljä eri pistettä, joihin ravintoloitsijat voivat perustaa pop up -ravintolansa. Osa ravintolapaikoista sijaitsee lentoaseman terminaalissa lähtöporttialueella turvatarkastuksen toisella puolella.
– Erikoisjärjestelyistä huolimatta ravintolapäivä sujuu lentoasemalla kuin missä tahansa muualla. Yksityishenkilöt pystyttävät ravintolansa ja tarjoilevat herkullisia annoksia asiakkailleen. Olemme tiettävästi maailman ensimmäinen lentoasema, jossa vietetään ravintolapäivää, Haapasaari sanoo.
Jos haluat perustaa ravintolan lentoasemalle ravintolapäivänä, katso tarkemmat ohjeet täältä: www.finavia.fi/ravintolapaiva
Ensimmäinen ravintolapäivä oli toukokuussa 2011. Tapahtuma alkoi Suomesta ja nyt se on maailman suurin ruokafestivaali, jota vietetään neljä kertaa vuodessa sadoissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Ravintoloita on perustettu ravintolapäivänä puistoihin, koteihin, toreille – ja nyt on vuorossa kansainvälinen lentoasema.
Ravintolapäivän nettisivut: www.restaurantday.org