Ohita navigaatio

Pysäköinti uudistui Oulussa: Auto lämpimäksi reissun päältä

Artikkeli julkaistu
26.11.2014 klo 14:22
Arkistointipäiväys
Matkustus
Lentoasemalle on asennettu nykyaikaiset lämmitystolpat, joita voi ohjata vaikka lomamatkalta vähän ennen paluulentoa.

Lentomatkustajilla on käytössään etäohjauksella toimiva lämpötolppajärjestelmä Oulun lentoasemalla. Uudistus on käytössä pysäköintialueilla P1 ja P3.

Samalla lämmitystolpat toimivat sähköautojen latauspisteinä ja kyseessä onkin Pohjois-Euroopan suurin kestävän latauksen latausalue.

– Nämä tolpat saadaan käyttöön mukavasti juuri samaan aikaan, kun lentoasemaa uudistetaan terminaalin palveluiden osalta. Oulussa kuljemme kehityksen kärjessä, sanoo lentoasemanpäällikkö Liisa Sallinen Finaviasta.

Mitä se etäohjaus oikein tarkoittaa? Pysäköidessäsi lämpötolpan ääreen skannaat QR-koodin älypuhelimen kameralla. Puhelimen nettiselain siirtyy skannauksen jälkeen sivustolle, jossa pystyt näppäilemään saapumisaikasi, milloin palaat reissusta. Tuona kellonlyömänä auto odottaa sinua lämpimänä – tai sähköauto ladattuna – ja valmiina lähtöön.

Ja jos lennon paluuaika muuttuukin tai olet päivän pari reissussa pidempään, voit muuttaa lämmitys- ja latausajankohtaa niin monta kertaa kuin haluat.

– Mikäpä sen mukavampaa, kun tulee talvella reissusta kevyemmissä vaatteissa ja saa hypätä lämpimään autoon, Sallinen toteaa.

Lämmitysjärjestelmä on ekologinen ja taloudellinen. Se ottaa huomioon ulkolämpötilan auton lämmityksessä.

Uudet lämpöpistokkeet kuuluvat pysäköintihintaan parkkialueilla P1 ja P3 eli palvelusta ei tarvitse maksaa erikseen. Sama koskee sähköauton latausta.

Tutustu ohjeisiin, miten lämpötolppia käytetään