Skip navigation

Ravintolapäivä on Suomesta lähtenyt ruokavallankumous

Artikkeli julkaistu
14.08.2014 klo 05:51
Kartta Helsingin lentoaseman ravintoloista.
Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan yhden päivän ajaksi. Suomesta alkunsa saanut tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2011.

Ensimmäiseen ravintolapäivään osallistui 45 pop up -ravintolaa. Kolmessa vuodessa ravintolapäivä on levinnyt Suomesta yli kolmeenkymmeneen maahan Arubalta Uzbekistaniin ja viimeisimmät tapahtumat ovat keränneet yli tuhat osallistujaa.

Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää tai ennalta päätettyä teemaa, vaan kuka tahansa voi avata juuri sellaisen ravintolan kuin haluaa. Ravintolapäivän tarjontaan mahtuukin kaikenlaista jalkakäytävälle perustetusta kahvikojuista olohuoneiseen perustettuihin fine dining -ravintoloihin.

17. elokuuta ravintolan voi perustaa ensimmäistä kertaa myös lentoasemalle, kun Finavia avaa Helsinki-Vantaan ovet amatöörikokeille.

Ravintolapäivän hengessä Finavia ei sanele, millaisia ravintoloita lentoasemalle voi perustaa, kunhan ne täyttävät erityisen ympäristön asettamat turvallisuusvaatimukset.

Ravintolan voi perustaa sekä lentoaseman sisälle että sen ulkopuolelle. Odotamme mielenkiinnolla, millaisia ravintoloita lentoasemalla nähdään ensi sunnuntaina!

Mikäli haluat perustaa ravintolan lentoasemalle, lue ohjeet täältä.

Ravintolapäivän viralliset nettisivut

Matkustus