Skip navigation

Suomessa käy vuosittain yli 70 000 kongressivierasta.

Artikkeli julkaistu
05.09.2014 klo 07:00
Tamperetalo Tampereella.
Maatamme pidetään rentona ja nuorekkaana kongressikohteena, jossa kaikki toimii esimerkillisesti.

Kongressivieraat arvostavat Suomen turvallisuutta ja siisteyttä. Luonto on lähellä kaupunkeja, joissa välimatkat ovat lyhyitä ja julkinen liikenne toimii. Myös kaupunkiarkkitehtuuri saa kiitosta. Suomalaisia pidetään ystävällisinä ja kielitaitoisina.

Vuonna 2013 Helsinki ylsi sijalle 20 maailman suosituimpien kongressikaupunkien listalla. Vertailussa oli mukana yli 1 400 kaupunkia. Suomen suosituimmat kongressikaupungit ovat Helsinki, Espoo ja Tampere.

Kongressikeskukset saavat kiitosta ammattitaitoisesta ja palvelualttiista henkilökunnasta sekä toimivista palveluista.

Kongressivieraiden top-valintoja

Helsingin Paasitorni on kulttuurihistoriallisesti arvokas kongressikeskus 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Lentokenttäbussi pysähtyy kulman takana, ja keskustaan pääsee kävellen. Vuonna 2012 valmistunut hotellin ja kokoustilojen laajennus on palkittu kansainvälisessä tiiliarkkitehtuurikohteiden kisassa.

Espoossa luonnonkauniilla saarella sijaitseva Hanasaaren kongressikeskus on tyyppiesimerkki 1970-luvun eleettömästä arkkitehtuurista. Alkuperäisenä säilytetyt sisätilat kätkevät sisäänsä modernin kongressikeskuksen. Paikka tunnetaan myös paikallisiin raaka-aineisiin perustuvasta keittiöstään.

Ympäristötietoisen kongressijärjestäjän valinta on Tampere-talo, joka käynnisti oman ympäristöohjelmansa jo vuonna 1992. Toukokuussa 2014 se sai ensimmäisenä pohjoismaisena kongressikeskuksena Joutsenmerkin, joka kertoo talon toiminnan olevan ympäristön kannalta esimerkillistä.

Kongressivieraan ei toisaalta tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan – Helsinki Airport Congressin uudistuneet tilat on avattu elokuussa 2014.

Helsinki-Vantaan vip- ja kokouskeskus

Lentoyhteydet Suomeen


Teksti: Minna Kalajoki, Mediafocus Oy
Kuva: Tampereen kaupunki

Lähteet:
Delegaattitutkimus 2013, FCB ja Taloustutkimus
Kongressitalotutkimus 2013, TNS Gallup

Matkustus