Skip navigation

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla lento-onnettomuusharjoitus 13.9.

Artikkeli julkaistu
12.09.2014 klo 06:05
Tampereen Pirkkalan lentokenttä.
Tampere-Pirkkalan lentoasemalla järjestetään lauantaina 13.9. lento-onnettomuusharjoitus. Matkustajaliikenne toimii harjoituksen aikana normaalisti, mutta lentoasemalle saapumiseen kannattaa varata hieman normaalia enemmän aikaa.

Harjoitus alkaa lauantaina klo 09.00 ja päättyy klo 15.00 mennessä. Harjoituksessa testataan viranomaisten välistä yhteistoimintaa, ensihoitoa, logistiikkaa sekä lentoaseman pelastussuunnitelman toimivuutta.

Harjoituksen aikana lentoasemalle johtavilla teillä on vilkasta hälytysajoneuvoliikennettä. Lisäksi käytössä on Rajavartiolaitoksen, Maavoimien ja FinnHemsin helikoptereita. Harjoituksen aikana lentoasema-alueella on havaittavissa ajoittaista savunmuodostusta. Tämän vuoksi lentoasemalle saapumiseen kannattaa varata normaalia enemmän aikaa.

Tampere-Pirkkalan kaupallinen lentoliikenne toimii normaalisti harjoituksen ajan. Harrastus- ja koulutuslentotoiminnalle harjoitus saattaa aiheuttaa viiveitä.

Mukana harjoituksessa ovat Finavia, Pirkanmaan pelastuslaitos, Puolustusvoimat, Poliisi, Rajavartiolaitos, Onnettomuustutkintakeskus, Tays Ensihoitokeskus, FinnHems, SPR, Airpro ja Tamk.

Matkustus