Skip navigation

Vaasan lentoaseman uudistustyöt valmistuivat

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
11.02.2014 klo 09:56
Finavian ja Vaasan kaupungin yhdessä toteuttaman uudistushankkeen ensimmäinen vaihe on valmistunut. Vaasan lentoaseman terminaali on vuoden aikana uudistettu lattiasta kattoon viihtyisäksi ja moderniksi. Remontin valmistumisen yhteydessä lentoasema sai uudet kahvila- ja myymälätilat. Uudistuksen tavoitteena on ollut parantaa lentoaseman toimivuutta ja viihtyisyyttä sekä sujuvoittaa matkustuskokemusta.

Muutostyöt aloitettiin syksyllä 2012 matkatavara-aulan remontilla. Toisessa vaiheessa uudistettiin turvatarkastustilat, infopiste, matkustajien wc-tilat sekä rakennettiin lähtöaulaan kahvila- ja myymälätilat. Tänä vuonna uusitaan vielä lähtöselvitysaula ja porttialue.

- Uudistettu ilme on otettu täällä hyvin vastaan. Tilojen uusimisen ansiosta saamme aiempaa paremmat mahdollisuudet kehittää lentoaseman palvelutasoa ja sujuvuutta matkustusprosesseihin, sanoo lentoaseman päällikkö Mikko Komi Finavia Oyj:stä.

Uudet palvelut ja viihtyisät tilat tekevät lentoasemalla asioimisesta mukavan kokemuksen sekä matkustajille että siellä toimiville yrityksille. Uusitut kahvila- ja myymälätilat avattiin matkustajille sekä lähtöselvitysalueella että porttialueella. Syksyllä Vaasan lentoasemalle saatiin myös taiteilija Stefan Lindforsin taideteos Aviator Solaris ilahduttamaan matkustajia.

Vaasalla on kehittyvänä lentoasemana keskeinen merkitys Finavian lentoasemaverkostossa. Vuoden 2013 aikana Vaasan lentoasemalta kulki 319 315 matkustajaa. Vaasan matkustajaluvut ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet, vaikkakin viime vuonna kotimaan lentomatkustajien määrät putosivat merkittävästi liki kaikilla lentoasemilla. Finavia haluaa edelleen kehittää lentoaseman toimintaa yhdessä alueen seutukunnan kanssa, jotta kenttä tukisi alueen elinkeinoelämää mahdollisimman hyvin.

Vaasan terminaalin investointi oli arvoltaan yhteensä noin miljoona euroa. Investointi toteutettiin yhteishankkeena, johon Finavian lisäksi osallistui Vaasan kaupunki.

Finavia aloitti verkostolentoasemillaan laajan investointiohjelman vuoden alussa

- Finavian tavoitteena on pitää lentoasemiensa infrastruktuuri kilpailukykyisessä kunnossa ja hinnoittelu niiden kehittämisestä huolimatta kustannustehokkaalla tasolla. Suomessa on kattava lentoasemaverkosto, joka tarjoaa lentoyhtiöille kilpailukykyiset palvelut. Lentoyhteyksien kehitys on kuitenkin riippuvainen aidosta kysynnästä. Siksi on tärkeää, että eri alueilla tehdään tiivistä yhteistyötä kysynnän ja sitä kautta lentoyhteyksien vahvistamisessa, sanoo verkostolentoasemista vastaava johtaja Joni Sundelin Finavia Oyj:stä.

Tänä vuonna aloitetaan suuremmat investoinnit Turussa, Tampereella, Ivalossa ja Rovaniemellä. Lisäksi lukuisilla lentoasemilla tehdään pienempiä muutoksia viihtyvyyden ja palvelutarjonnan parantamiseksi. Finavia on tiedottanut aiemmin investoivansa verkostolentoasemiinsa kuluvana vuonna noin 35 miljoonaa euroa.

Matkustus