Skip navigation

Yle: Lentomatkustajien jonotusajat varttiin Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
03.01.2014 klo 07:43
Helsinki-Vantaan terminaalin lähtöaula.
Ylen tv-uutisten mukaan lentomatkustajien jonotusajat lyhenevät Helsinki-Vantaalla, kun terminaali 2:n uusi turvatarkastuspiste valmistuu kesään mennessä.

Pääsy lennoille notkistuu myös uusilla lähtöselvitys- ja matkatavara-automaateilla. Muutokset ovat lähtölaukaus Helsinki-Vantaan lentoaseman liki miljardin euron kehittämishankkeelle.

Normaalisti ruuhka-ajat ajoittuvat arkena varhaiseen aamuun ja iltapäivään. Jonotusaikoihin saadaan helpotusta, kun kakkosterminaalin yläkertaan rakennetaan uusi turvatarkastuspiste. Siellä avataan juhannukseen mennessä viisi uutta linjaa. Sen jälkeen matkustajien taskut tarkistetaan kaikkiaan 18 linjan avulla.

- Turvatarkastusajat ovat venyneet pahimmillaan puoleen tuntiin. Nyt me tuodaan tänne lisää kapasiteettia ja pyritään myös automaation kautta saamaan sujuvuutta lisää. Tavoitteena on että matkustaja pääsisi läpi tästä 15 minuutissa, lentoasemajohtaja Ville Haapasaari lupaa Ylen haastattelussa.

Lähtölaukaus miljardihankkeelle

Tämä ensimmäinen osa yhteensä liki miljardin kehittämishankkeesta käynnistyy ensi tiistaina. Jonoja lyhennetään myös uusilla lähtöselvitys- ja matkatavara-automaateilla.

Lue koko juttu Ylen kotisivuilta Katso uutislähetys Yle Areenasta 2.2. asti

Matkustus