Ohita navigaatio

Amerikantuntijoiden autoiluvinkit Floridaan

Artikkeli julkaistu
26.12.2015 klo 07:00
Arkistointipäiväys
Tyhjä tie auringon laskun aikaan.
Matkustus
Automatkat eli road tripit ovat Amerikan parasta antia. Talvisen Floridan ilmasto tarjoaa siihen mainiot olosuhteet.

Unohtamaton reitti suuntautuu Floridan eteläkärkeen Key Westiin, vain 150 kilometrin päähän Kuubasta. Kapea tie kulkee saariketjun saarelta toiselle, 43 sillan yli ja suurimmaksi osaksi veden päällä. Toisella puolella välkehtii Atlantti, toisella Meksikonlahti.

Key Westin tunnelma on boheemi ja kiireetön. Vain terassikeinut kiikkuvat hiljaa trooppisessa tuulessa.

Tienvarsihotelleja, -motelleja ja ruokapaikkoja on pitkin matkaa. Ravintoloissa nautitaan tietysti tuoreita meren antimia.

Florida Keys -saariryhmään kannattaa tutustua vesitse. Rannoilta käsin voi lähteä vaikka kalastamaan tai risteilylle kauemmaksikin. Tyynet rantavedet ovat omiaan suppailuun, snorklailuun ja melontaan.

Melontareitit kiertelevät mangrovemetsikköjen reunustamissa kanaaleissa ja hyvällä tuurilla voi törmätä merinisäkäs manaattiin, Floridan ”kansalliseläimeen”.

Ylipäätään vesiurheilumahdollisuudet ovat Floridassa rajattomat.  Toinen hyvä suppailukohde on Floridan Venetsia, Fort Lauderdale kanaaleineen, huviloineen ja luksusveneineen.

Varo alligaattoreita!

Pelkkä ajomatka osavaltion halki Meksikonlahden Naplesiin antaa hyvän käsityksen Evergladesin suoalueesta. Päätieltä loop roadille poikkeamalla voi hyvällä tuurilla törmätä alligaattoriin tai pariin. Rämeveneestä käsin matelijoita näkee varmasti. 

Kiireetön Naples on turistiruuhkista hieman sivussa. Tunnelmallinen illallinen nautitaan 5th Avenuella soihtujen valossa, ja rannalla voi bongata pelikaaneja tai jopa delfiinejä. Rantabulevardin kartanorivistöjä voi parhaiten ihailla hotellista vuokrattavan polkupyörän selästä.

Floridan lämmin valo antaa energiaa, ja näyttää erityisen hyvältä valokuvissa. Hurrikaanisesonki kestää marraskuulle saakka, minkä jälkeen alkaa Sunshine Staten turistikausi.

Autoilu on Amerikassa stressitöntä ja kohtuuhintaista. Välimatkat ovat pitkiä, mutta bensan hinta ei päätä huimaa. Gallona eli 3,785 litraa saattaa edullisimmillaan maksaa jopa alle kaksi dollaria.

Sama pätee autonvuokrauksen hintoihin, kunhan muistaa tehdä varauksen etukäteen. Suomalainen ajokortti kelpaa. Liikennemerkit ovat selkeitä, tiet hyväkuntoisia ja ajovauhti maanteillä rauhallinen.

Kiireetön matkailija valitsee tylsien maanteiden sijasta maisemareitin, jotka tunnetaan nimellä scenic byways. Netissä on useita niitä esitteleviä sivustoja.

Safe travels!

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja Amerikkaan