Skip navigation

Eeron työpäivä palvelukehityksen parissa

Artikkeli julkaistu
13.08.2015 klo 08:00
Kuva Eero Knuutilasta.
Finavian juttusarjassa tutustutaan lentoasemien työntekijöiden arkeen ja työtehtäviin. Sarjan toisessa osassa kurkistamme Palvelukehitysyksikön päällikkö Eero Knuutilan työpäivään.

Eero Knuutilan päivät täyttyvät tapaamisista. Hän vetää Finavialla hiljattain muodostettua yksikköä, joka vastaa Finavian matkustajakokemukseen liittyvien palveluiden ja prosessien kehittämisestä. Hänen ominta erityisalaansa on digitaalisten palveluiden ja prosessien kehittäminen.

Matkustajakokemuksen parissa työskenteleminen tuo Knuutilan kosketuksiin laajasti Finavian eri toimintojen kanssa. Tapaamisissa monimutkaisetkin asiakokonaisuudet liikkuvat eteenpäin eri puolilta taloa tulevien kollegoiden ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Pelkkiin neuvotteluhuoneisiin Knuutilan työ ei kuitenkaan rajoitu. Knuutila pyrkii liikkumaan paljon siellä, missä matkustajatkin ovat ja tekemään havaintoja lentoaseman toiminnasta.

- Haluamme, että kentällä asiat toimivat sujuvasti ja matkustajalle jää positiivinen fiilis vieraillessaan meillä. Parhaiten fiiliksen aistii, kun kulkee asiakkaiden parissa. Kuten moni muukin Finavialla tai muilla lentokentän toimijoilla työskentelevä, rakastan lentokenttäympäristöä, hän kertoo.

Lentoasema työympäristönä olikin yksi niistä tekijöistä, jotka houkuttelivat yli kymmenen vuotta myynnin parissa työskennelleen Knuutilan Finavialle. Myyntityöstä oli tullut tuttua ja kehitystyö alkoi kiinnostaa entistä enemmän.

- Ennen Finaviaa työskentelin pienen suomalaisen pörssiyhtiön myyntijohtajana, ja eniten nautin tuossa tehtävässä juuri oman ja asiakkaidemme toiminnan kehittämisestä. Pikkuhiljaa heräsi halu kuunnella myös toimialojen suhteen sydämen ääntä, sanoo Eero.

Tälle avautui tilaisuus kun Finavia etsi vetäjää digitaalisten palveluiden kehittämishankkeeseen. Knuutila aloitti projektipäällikkönä toukokuussa 2014 ja vastaa nyt kaikkien matkustajakokemukseen liittyvien palveluiden kehittämisestä. Eeron tiimiin kuuluu kuusi kehittämisen parissa työskentelevää kollegaa.

Työ lentoasemalla ei tarkoita Knuutilalle jatkuvaa matkustamista, vaikka työmatkoja välillä kohdalle osuukin. Tyypillisimmin hän työskentelee jossain päin Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Jatkossa Knuutila toivoo pääsevänsä kiertämään enemmän lentoasemaverkoston kenttiä.

- Aloittaessani Finavialla kuvittelin, että lentokenttäympäristö olisi kaikki kaikessa ja tuijottaisin kaikki päivät vain kiitotielle. Pidän todella lentokentästä ja lentoliikenteestä; se ei ole muuttunut. Parasta työssäni taitavat kuitenkin olla erinomaiset kollegat, joiden kanssa saan tehdä merkityksellistä, vaikuttavaa työtä ja sitä kautta auttaa myös Suomea menestymään tulevaisuudessa entistä paremmin, Knuutila toteaa.

Osa 1: Lentoaseman päällikkö
Osa 2: Palvelukehitysyksikön päällikkö

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua