Skip navigation

Etelä-Euroopan saarien helmet

Artikkeli julkaistu
10.05.2015 klo 15:17
Venesatama Kreikassa.
Hotellihintojen vertailusivusto trivago.fi selvitti Etelä-Euroopan parhaat saarikohteet, jotka listattiin niissä sijaitsevien hotellien maineen mukaan.

Eteläisen Euroopan saarten parhaimmat hotellit löytyvät Kreikan saarilta, joita on kymmenenkärjessä jopa seitsemän. Maineindeksi laskettiin yli 140 miljoonasta matkailijoiden antamasta hotelliarvostelusta. Tutkimuksessa otettiin huomioon ne saaret, joissa oli tutkimushetkellä yli 50 hotellia ja ne hotellit, joilla oli vähintään 50 arvostelua.

Parhaimmat hotellit Etelä-Euroopan saarilta löytyvät Iokselta, noin 2000 ihmisen asuttamalta saarelta Egeanmereltä, jossa vielä 1970-luvulla nukuttiin makuupusseissa rannalla. Nykyään Ios kilpailee listalla kuudenneksi sijoittuneen Mykonoksen kanssa Kreikan suosituimman bilesaaren tittelistä.

Toiseksi listalla sijoittuu Hydra. Tällä niin ikään Kreikalle kuuluvalla saarella autot ja moottoripyörät on lailla kielletty, joten reissaamineen Hydralla onnistuu vain jalan, pyöräillen tai aasilla. Pieni Folegandroksen saari täydentää Kreikan kärkikolmikon.

Vaikka Kreikka hallitseekin Etelä-Euroopan saarien kärkikymmenikköä, löytyy kymmenen kärjestä myös Italian Capri sijalta neljä, niin ikään Italialle kuuluva Lipari sijalta 9 ja suomalaistenkin suosima Portugalin Madeira sijalta 10. Paras Kanariansaari on La Gomera, joka löytyy sijalta 13.

Sija Kohde
1 Íos, Kreikka
2 Hydra, Kreikka
3 Folégandros, Kreikka
4 Capri, Italia
5 Santorini, Kreikka
6 Mýkonos, Kreikka
7 Náxos, Kreikka
8 Páros, Kreikka
9 Lipari, Italia
10 Madeira, Portugali

Lähde: www.trivago.fi
Kuva: Flickr, Kostas Limitsios

Hae lentoyhteyksiä kaikilta Finavian lentoasemilta

Matkustus