Hyppää pääsisältöön

Finavia haastaa sovelluskehittäjät keksimään uusia palveluja lentomatkustajille

Julkaistu
03.11.2015 klo 05:00
Ohjelmoijat pääsevät kehittämään tulevaisuuden ratkaisuja lentoliikennetoimialalle Finavian, Finnairin ja Reaktorin järjestämässä hackathonissa. Future of Travel -hackathon järjestetään kasvuyritys- ja sijoittajatapahtuma Slushin yhteydessä 6.‒8. marraskuuta. 

Future of Travel -kilpailuun osallistuvien joukkueiden tehtävänä on kehittää uudenlaisia palveluja lentomatkustajille. Tämä on ensimmäinen kerta, kun lentoyhtiö, lentoasemayhtiö ja teknologiayritys osallistuvat hackathoniin yhteisellä tehtävänannolla.

Hackathon on avoimen innovaation tapahtuma, jossa sovelluskehittäjät kokoontuvat 48 tunniksi kehittämään viiden hengen tiimeinä uusia ideoita ja digitaalisia innovaatioita yritysten avoimen datan ja järjestelmärajapintojen (API) päälle.

Suvilahdessa Helsingissä järjestettävään Slush Hackjunctioniin odotetaan yhteensä noin 500 kehittäjää.

"Tavoitteenamme on kehittää lentomatkustamiseen aivan uudenlaisia palveluita, jotka hyödyntävät esimerkiksi personointia ja paikannusta."

‒ Finavialle ja Helsinki-Vantaan menestymiselle kansainvälisessä kilpailussa on tärkeää, että lentoasemakokemus on sujuva ja elämyksellinen. Osallistuminen ainutlaatuiseen hackathoniin on osoitus siitä edelläkävijyydestä, josta meidät tunnetaan, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Heikki Koski Finaviasta.

‒ Finavian ja Finnairin asiakkaat ovat pitkälti yhteisiä, ja koemme, että tässä on oiva tilaisuus yhdistää erilasta dataa niin Finnairin kuin Finavian asiakasrajapinnoista ja innovoida uusia palveluja lentomatkan eri vaiheisiin, kertoo Jouni Oksanen, Finnairin digitalisaatiosta vastaava johtaja.
 
‒ Reaktorille on luontevaa avata eri toimialoja niiden ulkopuolelta tulevalle osaamiselle. Ilmailualalta olemme löytäneet kaksi erinomaista yhteistyökumppania. Finnair ja Finavia uskovat palvelusuunnittelun voimaan sekä nopeaan, kokeilukeskeiseen kehittämiseen yhtä paljon kuin mekin. Ilmailuala kaipaa enemmän tällaista toimintaa, sanoo Reaktor.aero:n evankelista Fernando Leon.

Future of Travel -niminen hackathon huipentuu sunnuntaina 8. marraskuuta kello 15 alkavaan Demo expoon, jossa sovelluskehittäjät esittelevät ideointinsa tuloksia. Se tiimi, joka on luonut uuden palvelun parhaalla käyttäjäkokemuksella ja nopealla jatkokehitysmahdollisuudella, vie voiton hackathonissa.

Finavia ja Finnair ovat marraskuun 11.‒12. päivänä järjestettävään kasvuyritys- ja sijoittajatapahtuma Slushin pääyhteistyökumppaneita. Reaktor on Slushin avainyhteistyökumppani.

Näin lentoasemat kehittyvät

Matkustus Kehitys