Hyppää pääsisältöön

Finavia ja EANS jatkavat yhteistyön tiivistämisen selvittämistä

Julkaistu
20.10.2015 klo 06:00
Lennonvarmistuspalveluiden tarjoajat Suomessa ja Virossa, Finavia ja EANS, selvittävät edelleen mahdollisuuksia tiivistää yhteistyötään.

Selvitys perustuu Suomen ja Viron valtioiden tekemään poliittiseen linjaukseen, jossa tavoitteena on lisätä alueen ilmatilan hallinnan tehokkuutta ja turvallisuutta.

Yhteistyön tiivistämistä on tutkittu valtioiden linjauksen jälkeen lennonvarmistusyhtiöiden perustaman FINEST-projektin esiselvitysvaiheessa. Ennakkotarkastelun perusteella yhteistyön tiivistäminen Suomen ja Viron lennonvarmistuspalveluissa voi parantaa kustannustehokkuutta.

Yhteistyön avulla on mahdollistaa luoda aikaisempaa tehokkaampia ja molempia osapuolia palvelevia ratkaisuja lennonvarmistusalan koulutuksen, tukipalvelujen, ilmatilahallinnan ja teknisen yhteistyön osalta.

Finavia ja EANS ovat kumpikin esitelleet projektin alustavia tuloksia omistajavaltioilleen. Jos valtiot pitävät ennakkotarkastelun perusteella perusteltuna yhtiöiden yhteistyön tiivistämistä, Finavia ja EANS jatkavat asian selvittämistä vuoden 2016 aikana.

EU hakee tehokkuuden ja turvallisuuden parantamista koko alueensa ilmatilan hallintaan ns. Single European Sky -prosessin avulla. Se tähtää eri maissa toimivien palveluntuottajien kesken entistä yhtenäisempiin toimintamalleihin sekä kilpailun hallittuun avaamiseen.

Tavoitteena on alentaa lennonvarmistuksesta lentoliikenteelle aiheutuvia kustannuksia ja vaikuttaa näin lentolippuihin kohdistuviin kustannuspaineisiin sekä parantaa entisestään turvallisuustasoa.

Finavia käy FINEST-hankkeen etenemistä säännöllisesti läpi henkilöstöjärjestöjen kanssa sekä tiedottaa asiasta muun muassa intranetissään.

Finavian ja EANS:n välisestä yhteistyöstä on tiedotettu aiemmin:

Finavia kouluttaa Suomessa lennonjohtajia Viroon 

Finavia ja Viron lennonvarmistus tiivistävät yhteistyötään

Ihmisiä & Ilmailua