Skip navigation

Finavian supermiehelle karaten MM-kultaa

Artikkeli julkaistu
23.07.2015 klo 06:30
Finavian palomestari Kim Waenerberg on viisinkertainen maailmanmestari poliisien ja palomiesten MM-kisoissa. Hänen lajinsa on karate, jota hän on harrastanut lähes neljäkymmentä vuotta.

Waenerberg osallistui World Police & Fire Games -kisoihin ensimmäistä kertaa Australiassa vuonna 2007.

– Lähdin mukaan kisoihin kavereiden houkuttelemana. Lajikseni valikoitui luonnollisesti karate, koska olen kilpaillut siinä maajoukkuetasolla vuosina 1985 - 1995. Kokemus oli hieno, ja nappasin tuolloin ensimmäisen mestaruuteni näistä kisoista, kertoo Waenerberg.

The Games of Heroes -tapahtumaa, eli ”Sankareiden kilpailuja” järjestetään kahden vuoden välein. Australian Adelaiden lisäksi kisat ovat vieneet Waenerbergin Vancouveriin, New Yorkiin, Belfastiin ja viimeisimpänä Washingtonin Fairfaxiin.

Jokaisesta kilpailusta Waenerberg on lähtenyt kultamitali kaulassaan. Hän on siis lajinsa viisinkertainen maailmanmestari omassa sarjassaan.

Taustalla monipuolinen harjoittelu

Waenerbergin rautainen kunto on kovan työn ja monipuolisen harjoittelun tulosta.

– Treenaan kaikenlaista kamppailu-urheilua kuten nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä ja tietysti karatea. Peruskestävyyttä kohotan juoksemalla ja talvella hiihtämällä. Ympäri vuoden tulee myös lenkkeiltyä koiran kanssa. Lihaskuntoa pidän yllä salitreenillä, kertoo Waenerberg.
Kisoihin valmistautuminen ei tuo suuria muutoksia harjoitteluun.

–  Kisojen lähestyessä kevennän voimaharjoittelua ja lisään lajinomaista harjoittelua, Waenerberg jatkaa.

Finaviassa useampikin maailmanmestari

Waenerberg ei suinkaan ole ainoa Finavian supermies. Tänä vuonna hänen mukanaan Washingtonissa olivat vuoromestari Jani Mäki ja palomies Kai Rahko. Mäki otteli tasaisia otteluita lukkopainissa, ja Rahko voitti kultaa voimanostossa omassa sarjassaan.

Palomestari Kim Waenerberg (vas.) ja vuoromestari Jani Mäki vuoden 2015 Wold Police & Fire Games -kilpailuissa.

– Mielestäni on hienoa, että poliiseille ja palomiehille järjestetään omat MM-kilpailut, jossa tapaa saman ammattikunnan ihmisiä eri puolilta maailmaa. Kilpailu on mahtava kokemus ja lähden sinne aina mielelläni, Waenerberg toteaa.

Finavialla Waenerberg on ollut töissä vuodesta 2004 asti.

– Tulin Finavialle palomieheksi työskenneltyäni 19 vuotta Helsingin Pelastuslaitoksella. Muutaman vuoden jälkeen avautui mahdollisuus kehittää osaamistani ja osallistuin esimieskurssille Kuopiossa. Nykyään toimin palomestarina Helsinki-Vantaalla. Parasta työssäni on työn monipuolisuus ja haasteellisuus, sekä motivaatio ylläpitää fyysistä kuntoa, kertoo Waenerberg.

Seuraavat poliisien ja palomiesten maailmanmestaruuskilpailut pidetään vuonna 2017 Montrealissa.

Finavia työpaikkana

Ihmisiä & Ilmailua