Skip navigation

Finnair valmistautuu ensi viikon lakkoon

Artikkeli julkaistu
12.05.2015 klo 08:40
Finnairin lentokone lentokentällä.
Finnair kertoo tiedotteessaan, että mahdollisen IAU:n tukilakon toteutuessa yhtiö tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta siirtää lentoja.

Ilmailualan Unioni on jättänyt maahuolintatöitä koskevan lakkovarkoituksen tiistaille 19. toukokuuta ja keskiviikolle 20. toukokuuta.

Lakonuhka koskee myös Finnairia ja sen alihankkijoita. Finnairilla ole mitään tekemistä kyseisen työehtokiistan kanssa.

Toteutuessaan tukilakolla olisi merkittäviä vaikutuksia Finnairin liikenteeseen. Se pysäyttäisi käytännössä matkatavarapalvelut ja koneiden lähtemiseen liittyvät palvelut useiksi tunneiksi ruuhkaisimpaan aikaan kahtena päivänä ja sotkisi siten useiden tuhansien asiakkaiden matkasuunnitelmat.

Tukilakko hidastaisi myös Finnairin asiakaspalvelua Helsinki-Vantaalla.

Jos lakko toteutuu, Finnair joutuu perumaan suuren osan lennoistaan 19.-20.5. sekä osan lennoista jo edellisenä päivänä 18. toukokuuta. Yhtiön mukaan näin vältetään tilanne, jossa tuhannet ihmiset jäävät jumiin Helsinki-Vantaalle liikenteen seisoessa. 

Finnair tiedottaa tilanteesta seuraavan kerran perjantaina 15. toukokuuta.

- Toivomme, että kiistan osapuolet pääsevät sopimukseen. Olemme pettyneitä siihen, että Finnairiin ja asiakkaisiimme kohdistuu vahingollisia toimia, vaikka kiistan kohteena oleva asia ei mitenkään liity Finnairiin eikä Finnair ole kiistassa osapuolena, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

Finnair neuvoo asiakkaita toimimaan seuraavasti

  • Jos lentosi osuu mahdollisille lakkopäiville, voit jo nyt siirtää maksutta matkaasi Finnairin kotisivuilta löytyvän ohjeen mukaisesti.
  • Huolehdi, että matkapuhelinnumero ja muut yhteystiedot ovat ajan tasalla matkavarauksessasi.
  • Finnair viestii peruutuksista suoraan asiakkaille ja lisäksi myös Twitterissä ja nettisivuillaan.

Ajantaista tietoa Helsinki-Vantaan lennoista

Jos olet lähdössä matkalle, palaamassa Helsinki-Vantaalle tai tulossa vastaan matkustajia, voit seurata lentosi tilannetta 20 tuntia ennen aikataulun mukaista lentoaikaa Finavian kotisivuilta:

Lähden lennolle Helsinki-Vantaalta

Tulen vastaan matkustajia Helsinki-Vantaalle

Palaan matkalta ja saavun Helsinki-Vantaalle