Skip navigation

Gymnaestrada Helsingissä – ruuhkaa kentällä ja autoliikenteessä 9.-11.7.

Artikkeli julkaistu
08.07.2015 klo 05:22
Tanssiesitys, jossa pienet lapset ovat karhuja ja aikuiset puita.
Helsingissä järjestettävä kansainvälinen voimistelutapahtuma Gymnaestrada tuo Helsinki-Vantaalle runsain määrin saapuvia matkustajia. Lentoaseman tulokerroksessa sekä alueen autoliikenteessä on odotettavissa ruuhkaa 9.-11.7. välisenä aikana. Lähtevien lentojen kerrokseen ei odoteta ruuhkaa.

Ruuhkaisinta tulokerroksessa eli lentoaseman 1.kerroksessa on lauantaina 11.7. klo 22–01, kun noin 2000 osallistujaa saapuu Helsinki-Vantaalle. Myös torstaina ja perjantaina 9.-10.7. saapuvia matkustajia on paljon.

Voimistelutapahtumasta johtuen Helsinki-Vantaata ympäröivillä maaliikennealueilla on normaalia enemmän bussiliikennettä. Autolla saapuvien ja lähtevien matkustajien kannattaa siis varata kunnolla aikaa kentälle saapumiseen ja sieltä poistumiseen 9.-11.7. välillä.

Terminaali 2:n edustalle järjestetään voimistelutapahtumaan osallistuville bussikuljetusten odotusalueita. Terminaalin 1.kerroksen edustalla on tuolloin paljon ihmisiä.

Ruuhkan ei ennusteta vaikuttavan lähteviin matkustajiin muutoin kuin mahdollisena ruuhkana autoliikenteessä.

Lähdössä matkalle 19.–20.7.? Varaudu ruuhkaan

Gymnaestrada päättyy 18.7. ja sitä seuraavina päivinä 19.-20.7. lentoaseman lähtevien lentojen kerrokseen on odotettavissa ruuhkaa. Bussit tuovat osallistujia lentoasemalle pitkin päivää, joten myös autoliikenne saattaa lentoasema-alueella ruuhkautua.

Tiedotamme lähtökerroksen ruuhkista tarkemmin lähempänä.

Gymnaestrada on voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma, johon osallistuu yhteensä yli 20 000 voimistelijaa ympäri maailmaa. Näistä noin 12 000 saapuu Suomeen Helsinki-Vantaan kautta. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Kuva: www.wg-2015.com