Hyppää pääsisältöön

Haluatko lennonjohtajaksi? Haku päällä 3.1.2016 saakka

Julkaistu
14.12.2015 klo 07:00
Onko haaveenasi ammatti ilmailun parissa? Lennonjohtajan työssä päätehtävänäsi on järjestellä saapuva ja lähtevä lentoliikenne turvallisesti rullaustiellä, kiitotiellä sekä ilmassa kentän läheisyydessä.

Apuna lennonjohtajalla on tekniikka ja osaavat kollegat.

Kuulostaako mielenkiintoiselta? Finavian Avia Collegen haku seuraavalle lennonjohtajakurssille on käynnistynyt. Lennonjohtajan koulutukseen valitut opiskelijat aloittavat opintonsa Vantaalla aikaisintaan elokuussa 2016.

Lennonjohdon perustutkinto on 180 osaamispisteen laajuinen toisen asteen ammatillinen perustutkinto, ja se antaa valmiudet toimia lähi- ja lähestymislennonjohtajana. Lisäksi valmistuneilla on jatkokoulutusvalmiudet alan muihin tehtäviin.

Kurssilta valmistuneet saavat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta lennonjohtajan lupakirjan, minkä jälkeen he voivat hakea Finavian lentoasemilla avoinna olevia lennonjohdon tehtäviä. Tutkinto avaa ovet myös kansainvälisiin lennonjohtajantehtäviin.

Suomessa työskentelee noin 300 lennonjohtajaa pitämässä lentoliikenteemme häiriöttömänä ja viiveettömänä. Suomessa lennonvarmistuksen osaaminen on huippuluokkaa.

Kenestä voi tulla lennonjohtaja?

Kurssin pääsyvaatimuksena on joko ylioppilastutkinto, lukion oppimäärä tai ammatillinen toisen asteen tutkinto. Lisäksi hakijalla on oltava suomen ja englannin kielen hyvä taito sekä lennonjohtajan lupakirjan vaatimustason mukainen hyvä terveydentila.

Lennonvarmistustyössä korostuvat ehdoton turvallisuus, vastuullisuus ja palvelualttius. Työ lennonjohdossa vaatii tarkkuutta ja keskittymistä.

Käynnistyvän lennonjohtajakurssin hakuaika on 13.12.2015–3.1.2016.

Kurssille voi hakea Finavian nettisivuilla osoitteessa www.lennonjohtajaksi.fi

Ihmisiä & Ilmailua