Skip navigation

Junalippu on ostettava ennen junaan nousua – katso HSL:n ohjeet

Artikkeli julkaistu
24.07.2015 klo 06:07
Train
Lentoaseman juna-asema avautui liikenteelle 10. heinäkuuta 2015. Katso tästä HSL:n ohjeet junalipun ostamiseen. Juna-aseman sisäänkäynti suoraan lentoaseman terminaaliin avautui loppuvuodesta 2015 ja liukuportaat juna-asemalta terminaaliin otettiin käyttöön maaliskuussa 2016.

Lentoaseman rautatieaseman laiturialueella sekä terminaalissa juna-aseman sisäänkäynnin edessä on yhteensä kolme VR:n lippuautomaattia, joista voi ostaa junalipun joko Helsingin seudulle tai muualle Suomeen.

HSL:n lippuautomaatit sijaitsevat terminaalien välissä juna-aseman sisäänkäynnin edessä sekä bussin 615 lähtölaiturilla terminaali 2:n edustalla. Näistä automaateista voi ostaa vain pääkaupunkiseudun sisäisiä lippuja.

Kertalipun ostaminen etukäteen

Lentoaseman rautatieasemalla HSL:n kertalipun voi ostaa VR:n lippuautomaateista, joista kaksi sijaitsee laiturialueella terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin päässä ja yksi terminaalien välissä juna-aseman sisäänkäynnin edessä.

Lentoaseman rautatieasemalla HSL:n kertalipun voi ostaa laiturialueen päässä sijaitsevista VR:n lippuautomaateista.

Jos matkustat esimerkiksi Helsinkiin, osta automaatista seutulippu. Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueella.

Jos matkustat lentoasemalta Vantaan sisälle, osta automaatista Vantaan sisäinen lippu. Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Vantaan alueella.

Tarkista voimassaolevat lippujen hinnat ja voimassaoloajat HSL:n sivuilta.

VR:n automaateissa käyvät maksuvälineinä vain sirulliset maksukortit. HSL-alueen lippujen lisäksi automaateista on mahdollista ostaa lippuja myös muualle Suomeen.

Kertalipun voi ostaa etukäteen myös HSL:n lippuautomaatista, jotka sijaitsevat terminaalien välissä juna-aseman sisäänkäynnin edessä sekä terminaali 2:n edustalla bussin 615 lähtölaiturilla. Niissä käyvät maksuvälineinä sirulliset maksukortit ja käteinen.

Matkustaminen HSL:n matkakortilla

Junassa on mahdollista matkustaa myös HSL:n matkakortin arvo- tai kausilipuilla aivan kuten kaikessa muussakin HSL-alueen joukkoliikenteessä.

Matkakortin voi ladata Helsinki-Vantaan R-kioskilla tai HSL:n lippuautomaateilla.

Vuorokausilipun ostaminen

Ennen junamatkaa on myös mahdollista ostaa HSL:n vuorokausilippu Helsinki-Vantaan R-kioskilta. Seutuvuorokausilippu maksaa 12 euroa, ja se mahdollistaa rajattomat matkat vuorokaudeksi Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten sisällä.

Vantaan sisäinen vuorokausilippu maksaa 8 euroa, ja se mahdollistaa rajattomat matkat vuorokaudeksi Vantaan sisällä.

Lähde: HSL:n tiedote 23.7.2015

Matkustus