Skip navigation

Katso lista: Mitä Helsinki-Vantaalla voi tehdä lentoa odotellessa?

Artikkeli julkaistu
04.07.2015 klo 06:00
Passenger sitting at book swap.
Lentoasemalla on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että matkustajat voisivat viettää mukavasti aikaansa kentällä ennen lennolle lähtöä. Katso video tai tulosta ajanvietelista mukaasi.1. Kaikilla on vapaa pääsy lentoaseman jokamiehen loungeen, jossa voi rauhallisessa ympäristössä odotella lentoaan. Kainuu-lounge on sisustettu tuulen kaatamien puiden osista tehdyillä tuoleilla. Ergonomisesti muotoillut lepotuolit ja pehmeät matot luovat levollista tunnelmaa. Sisäänpääsy on maksuton.

Sijainti: portti 31
Avoinna: 24 h

2. Kainuu-loungessa on myös kirjanvaihtopiste. Book Swapista voit vapaasti ottaa mukaan matkalukemista ja sinne voit myös jättää jo lukemasi teokset muiden iloksi. Sisäänpääsy on maksuton.

Sijainti: portti 31
Avoinna: 24 h

3. Art Galleryssä on vaihtuvia taide- ja muotoilunäyttelyitä. Vuoden 2015 loppuun asti esillä on laaja Aho & Soldanin valokuvanäyttely Sibelius ja kuvia Suomesta. Sisäänpääsy on maksuton.

Sijainti: portti 38
Avoinna: 24 h tuntia

4. Lepo- ja työpiste Suvanto on paikka, joissa voi muiden katseilta suojassa käyttää tietokonetta, lukea tärkeitä papereita tai soittaa puheluita. Suvanto-pisteet on varustettu näkö- ja kuulosuojalla, sähköpistokkeilla ja pöytätasolla. Ei käyttömaksua.

Sijainti: portit 16–17, 18–19 ja 37
Avoinna: 24 h

5. Täydellistä rauhaa tai pienet nokkaunet voi ottaa uniputkessa. Maailmanmaineetta saavuttaneissa GoSleepissä voi levätä ergonomisella sängyksi muuntuvalla istuimella. Vedettävä kupu eristää ympäristöstä ääntä ja valoa. Istuimesta löytyy myös pistorasia. Lisäksi käsimatkatavarat säilyvät levon aikana istuimen alla. Saatavilla on myös tyynyjä ja peittoja.

Sijainti:
Avoinna: 24 h
Käyttömaksu: 9 euroa/tunti.

6. Urheilun ystävien kannattaa puolestaan ravintola O'Learysiin. Se tuo lentoasemalle tuulahduksen Bostonin tunnelmaa. Lähes 40 tv-ruudulla pyörii tauotta urheilua. Ravintolassa on myös pelinurkkaus ja erillinen kisakatsomo.

Sijainti: portti 29, 2. krs
Avoinna:

 

7. Helsinki-Vantaalla on neljä lapsille suunniteltua leikkitilaa, joissa perheen pienimmät voivat purkaa energiaansa ennen lentoa. Vanhemmat voivat samalla rentoutua, kun pienet matkustajat peuhaavat liukumäessä tai lelujen parissa. Leikkivälineitä on pienemmille ja isommillekin lapsille. Osassa tiloista on myös vaipanvaihtomahdollisuus. Ei käyttömaksua

Sijainti: portit 16, 20, 30 ja 38
Avoinna: 24 h

8. Finavia tarjoaa lisäksi Helsinki-Vantaalla kaikkien matkustajien käyttöön ilmaisen langattoman verkon, jonka käyttö on rajoittamatonta. Wifi-yhteys on nopea (100 Mbs) ja helppokäyttöinen. Erillisiä tunnuksia ei tarvitse. Ei käyttömaksua.

Sijainti: kautta terminaalin
Avoinna: 24 h

 

9. Lapsille ja muillekin ilmailun ystäville sopii myös katsottavaksi yli 60 vuotta vanha Convair 340 -lentokoneen moottori. Tämän kaksirivisen tähtimoottorin saa käyntiin euron kolikolla.

Sijainti: terminaali 1, lähtöselvitysalue
Avoinna: 24 h
Käyttömaksu: 0 euroa/1 euro

 

10. Ilmailuaiheinen valokuvanäyttely tarjoaa katsottavaa kaikille terminaalissa asioiville. Noin puolivuosittain vaihtuvassa Photo Gallery -näyttelyssä on vuoden 2015 loppuun asti upeita lentoemäntäaiheisia Blue Wings of Time -kuvia ja videon siitä, miten näyttely on toteutettu. Sisäänpääsy on maksuton.

Sijainti: terminaali 2, tuloaula 2A
Avoinna: 24 tuntia

 

Jos olet lähdössä lennolle, hae tästä oman lentosi aikataulut ja porttitiedot. Näet samalla, mitkä palvelut ovat lähtöporttisi vieressä. Lento säilyy selaimessa ja tiedot päivittyvät. Voit lähettää tiedot sähköpostiisi, jolloin saat tiedot näkyviin myös mukana olevassa laitteessa.

Hyvää matkaa!

Matkustus