Hyppää pääsisältöön

Kehäradan rakennustyöt jatkuvat Helsinki-Vantaalla, uutta sisäänkäyntiä testataan

Julkaistu
10.12.2015 klo 11:05
Train
Helsinki-Vantaan lentoasemalla juna-aseman väliaikaisjärjestelyt jatkuvat. Terminaalin ja juna-aseman suora kulkuyhteys on vielä rakenteilla, mutta Liikennevirasto otti hissit matkustajille käyttöön kokeiluluontoisesti perjantaina 18.12.2015.

Lentoaseman terminaalin ja juna-aseman välisen yhteyden hissit otettiin testikäyttöön 18.12. aamuliikenteen alkaessa. Matkustajia palvelee juna-aseman terminaalinpuoleisella sisäänkäynnillä kaksi hissiä.

– Liukuporrastyöt jatkuvat sisäänkäynnillä vielä alkuvuoden, minkä jälkeen myös ne saadaan matkustajien käyttöön, projektipäällikkö Juha Kansonen kertoi Liikenneviraston tiedotteessa.

Koekäytössä olevien hissien lisäksi matkustajia palvelee asemalla myös Tietotien puoleinen sisäänkäynti, josta kävelymatka terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

Tietotien sisäänkäynnin ja T1-T2-terminaalien välillä tällä hetkellä kulkevat maksuttomat shuttle-bussit jatkavat kulkuaan myös 18.12. jälkeen. Bussit liikennöivät noin viiden minuutin vuorovälein.

Matkustajien toivotaan varaavan aikaa asemalla liikkumiseen varsinkin joulun alla, jolloin matkaan lähteviä on lomakauden alkaessa runsaasti.

Junat, taksit, bussit

Matkustus