Skip navigation

Kesän viileimmät kohteet

Artikkeli julkaistu
28.07.2015 klo 06:00
Vaikka lämpö on tänä kesänä hemmotellut Suomea poikkeuksellisen vähän, voi se silti olla joillekin jo liikaa. Ebookers listasi matkakohteita, joissa ei hiki nouse otsalle, vaan nähtävyyksistä saa nauttia varmasti viileässä säässä.

Jos helle ei houkuttele, on yksi turvallisimmista vaihtoehdoista matkustaa tulen ja jään maaksi kutsuttuun Islantiin. Maan pääkaupungissa Reykjavikissa heinäkuun lämpötila jää päivisin korkeimmillaan noin 13 asteeseen. Vain satunnaisesti lämpötila saattaa kivuta 17 asteeseen tai pudota alle kymmeneen.

– Taianomainen Islanti on ulkoilijan paratiisi: tummia laavakenttiä, geysireitä ja pulppuavia lähteitä sekä jokia, putouksia ja jääpeitteisiä huippuja. Niihin voi tutustua pyöräillen, vaeltaen, autolla tai vaikka ratsastaen, ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusola vinkkaa.

Reykjavikista tai Keflavikin kansainväliseltä lentokentältä voi vuokrata auton ja tutustua saareen omassa tahdissa. Islannin sisäosa on laajalti asumatonta autiomaata, mutta saari kannattaa kiertää ympäri. Eksyä ei voi, sillä Islantia kiertää vain yksi tie: tie numero 1.

Laskettelurinteisiin keskellä kesää

Mikäli roadtrip kiinnostaa, on toinen hyvä vaihtoehto suunnata Norjaan. Ajomatkan voi aloittaa esimerkiksi maan pääkaupungista Oslosta, jossa lämpötila jää heinäkuussa hieman alle pariinkymmeneen asteeseen. Ajomatkalla Norjan eteläosasta pohjoiseen kannattaa poiketa Strynin hiihtokeskukseen, jonka kesäkausi alkaa toukokuussa.

– Norja on talviurheilulajeja rakastavien ykköspaikka myös kesäisin, sillä niin moni vuorenhuippu on ikilumen peitossa ympäri vuoden. Lisäksi Norjassa voi esimerkiksi harrastaa koskenlaskua, melontaa ja patikointia jäätiköllä tai ilman, Juusola kertoo.

Kesällä voi lasketella myös Ranskan Les 2 Alpes -hiihtokeskuksessa sekä Sveitsin Zermattissa. Alppien helmeksi kutsuttuun Zermattiin pääsee esimerkiksi vuokraamalla auton Geneven lentokentältä ja jättämällä sen viereiseen kylään, josta matka jatkuu perille junalla.

– Zermattissa on paljon palveluja, vilkas yöelämä ja laaja ravintolatarjonta aina sushista italialaiseen keittiöön. Tämä kohde täytyy jokaisen laskijan kokea, Juusola kehuu.

Ei niin paahteiselle rannalle

Jos pitää rantaelämästä mutta kuumuus ei ole mieleen, kannattaa ottaa matkakohteeksi Latvian merenrantakaupunki Jūrmala, jota Latvian Rivieraksikin kutsutaan. Jūrmala sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Latvian pääkaupungin Riian lentokentästä.

– Latvian kesät ovat aurinkoisia, mutta heinäkuun lämpötila jää keskimäärin vain noin 19 asteeseen. Kaupungissa voi myös nautiskella kylpylähoidoista ja ihastella kaupungin viehättävää puutaloarkkitehtuuria, Juusola sanoo.

Viileyttä kaipaavat voivat harkita matkustamista myös Brittein saarille, josta löytyy lukuisia kiinnostavia matkustuskohteita. Esimerkiksi vehreän Irlannin pääkaupungissa Dublinissa heinäkuun keskilämpötila on 16 astetta.

– Dublinista voi esimerkiksi vuokrata auton ja ajaa ympäri kuvankaunista saarivaltiota. Kannattaa tutustua ainakin sykähdyttäviin Connemaran rantoihin ja Cliffs of Moher -rantakallioihin. Yöpyä voi sympaattisissa bed and breakfast -majataloissa.

Viileyteen toiselle pallonpuoliskolle

Jos lomaviikkoja ja matkabudjettia riittää, kannattaa suunnata suoraan sinne, missä tällä hetkellä vietetään talvea. Australian pääkaupungissa Sydneyssä heinäkuun lämpötila kohoaa korkeimmillaan 17 asteeseen, mutta pysyttelee yleensä noin 13 asteen tietämillä. Myös Uudessa-Seelannissa tarunhohtoisen maan upeaan luontoon voi tutustua 10–15 asteen lämpötilassa.

Yksi vaihtoehto on lähteä Yhdysvaltojen pohjoisimpaan ja suurimpaan osavaltioon, mystiseen Alaskaan.

– Tähän vuodenaikaan Alaskassa on pitkiä ja valoisia kesäöitä, raikas ja kuiva ilma sekä paljon nähtävää. Loputtomat erämaamaisemat, lumihuippuiset vuoret ja villieläimet tekevät todellista eräretkeä toivovan lomasta täydellisen, Juusola vinkkaa.

Muista myös nämä kohteet, viileyttä kaipaava lomailija!

Färsaaret: Eksoottinen saariryhmä on jo elämys sinänsä, sillä harva lomailija eksyy sinne. Kuumuudesta ei Färsaarilla tarvitse kärsiä, sillä lämpötila kohoaa heinäkuussa korkeimmillaan 16 asteeseen, pysytellen normaalisti noin kymmenessä asteessa.

Kapkaupunki: Etelä-Afrikan Kapkaupungissa on heinäkuussa päivisin noin 17 astetta. Nähtävyyksiä on laidasta laitaan, kuten upea Pöytävuori, Hyväntoivonniemi ja Robben Islandin vankilasaari - lukuisia viinitiloja unohtamatta.

Santiago de Chile: Chilen pääkaupungissa heinäkuun päivälämpötila on keskimäärin 15 astetta.

Hae lentoyhteyksiä viileisiin kohteisiin

Lähde: ebookers
Kuva: Dublin, istock

 

Matkustus