Skip navigation

Kiitotieremontti etenee aikataulussa – toinen vaihe käynnistyi 6.7.

Artikkeli julkaistu
06.07.2015 klo 10:00
Asfalttikoneita kiitotiellä.
Remontin ensimmäisessä vaiheessa kiitoteiden 1 ja 2 risteyskohta uusittiin. Silloin rajoitetulla käytöllä ollut kiitotie 2 on nyt saatu kokonaan lentoliikenteen käyttöön. Koko remontin arvioidaan valmistuvan 2.8.2015.

- Kiitotieremontti on edennyt hienosti aikataulussa ja suunnitelmien mukaan. Lentoliikenne on sujunut supistetusta kapasiteetista huolimatta hyvin, Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta kertoo.

Yli kolmen kilometrin pituisesta kiitotie 1:stä on remontoitu nyt noin 70 %. Peruskorjaus jatkuu remontin toisessa vaiheessa kiitotien 04R-päädyssä. Työmaalla tehdään samanaikaisesti sekä jyrsintä-, päällystys-, sähkö- että päivämerkintätöitä.

Kiitotieremontin on määrä valmistua elokuun 2015 alussa.

Kuvia kiitotieremontin työmaalta 2.7.2015.

Muutoksia lentomelun suuntautumiseen

Lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat poikkeavat peruskorjauksen aikana normaalista. Tämä tuo muutoksia lentokonemelun suuntautumiseen kesän aikana.

Tietoa kiitoteiden käytöstä ja lentomelun suuntautumisesta remontin aikana löytyy täältä.

Tavoitteena ensiluokkaisen turvallinen lentoliikenne

Kiitotie 04R-22L, tutummin kiitotie 1, on Helsinki-Vantaan ensimmäinen kiitotie. Se otettiin käyttöön lentoaseman avajaisten yhteydessä vuonna 1952.

Noin 18 miljoonan euron kiitotieremontti kehittää Suomen lentoasemaverkoston kilpailukykyä. Remontin taustalla on ensiluokkaisen turvallisen lentoliikenteen takaaminen.

Lue lisää kiitotieremontista

Aikajana: näin Helsinki-Vantaa kehittyy

Kehitys