Skip navigation

Koe Euroopan joulutorien sadunomainen tunnelma

Artikkeli julkaistu
27.09.2015 klo 07:00
Kaksi glögilasia.
Monilla Euroopan kaupungeilla on satoja vuosia vanhoja joulutoriperinteitä. Adventtiaikaan torit, korttelit ja aukiot on koristeltu valoin ja köynnöksin. Herkkujen tuoksu leijuu ilmassa ja lukemattomat kojut houkuttavat antimillaan. Jätä siis kiireet taaksesi ja suuntaa torien aitoon joulutunnelmaan.

Joulutoreilla viihdytään ja herkutellaan

Perinteiset joulutorit ja -markkinat houkuttelevat ostoksille, mutta myös kutsuvat nauttimaan tunnelmasta ja herkuttelemaan. Koristelluissa kojuissa kauppiaat myyvät taidekäsitöitä ja lahjoja, makuhermot iloitsevat paikallisista joululeivonnaisista ja juomista, kuten piparkakuista, paahdetuista manteleista ja kastanjoista sekä hehkuviinistä.

Monilla toreilla tunnelmaa luovat lisäksi erilaisten kuorojen ja puhallinorkesterien musiikki.

Monta kaupunkia yhdellä matkalla

Joulutorimatkoilla tutustutaan torien lisäksi myös itse kohdekaupunkeihin ja niiden nähtävyyksiin. Upea Italian hurmaavat joulutorit -matka vie peräti viiteen kaupunkiin Alpeille ja Gardalle.

Jos olet kulttuurin, edullisten ostosten ja iloisen iltaelämän ystävä, valintasi voisi olla Krakovan ja Varsovan joulutorit. Keisarillinen Wien ja sympaattinen Bratislava tarjoavat taas kaksi erilaista tunnelmaa samalla matkalla.

Kun haluat yhdistää lomaasi modernin kaupunkiloman ja monipuoliset ostosmahdollisuudet, on Berliinin joulutorit nappivalinta. Perinteistä tunnelmaa halajava suuntaa Saksan kauneimmat joulutorit -matkalle, jossa kohteina ovat Münchenin, Nürnbergin ja Regensburgin upeat joulumarkkinat.

Matkavekan ohjelmallisilla kaupunkilomilla on aina mukana suomenkielinen, ammattitaitoinen opas.

Tutustu upeisiin joulutorimatkoihin tarkemmin Matkavekan sivuilla.

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja joulutorikaupunkeihin

Lähde: Matkavekka
Kuva: iStock

 

Matkustus