Skip navigation

Kuopion lentoasema uudistui: terminaalissa odottaa järvimaisema

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
03.02.2015 klo 11:00
Finavia investoi voimakkaasti lentoasemaverkostoonsa. Osana lentoaseman investointiohjelmaa Kuopion lentoaseman moderni muodonmuutos valmistui alkuvuonna. Vuonna 2015 Finavia panostaa ennen kaikkea Lapin kenttiinsä.

Itä-Suomen vilkkain lentoasema palvelee matkustajia nyt entistä sujuvammin ja viihtyisämmin.

Matkustajien palvelut paranivat Kuopion lentoasemalla jo keväällä 2014, kun lentoaseman porttialueelle avattiin uusi kahvila-myymälä. Sen jälkeen suurin osa terminaalin sisätiloista on uudistettu raikkailla ja nykyaikaisilla sisustusratkaisuilla.

- Haluamme, että matkustajat viihtyvät ja voivat virittäytyä matkatunnelmaan jo lentoasemalla. Porttialueen kahvila-myymälä oli ensimmäinen konkreettinen uudistuksemme. Uskomme, että lentoaseman juuri valmistunut uusi ilme nostaa palvelukokemuksen ja viihtyisyyden vielä korkeammalle tasolle, Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen Finaviasta kertoo.

Uudistuksen takana on kuopiolainen arkkitehtuuri-, taide- ja muotoilustudio Partanen & Lamusuo Oy.

- Lentoaseman ympärillä avautuu upea saarien täyttämä järvimaisema. Halusimme jatkaa tätä teemaa terminaalin sisustuksessa. Suunnitteluvaiheessa oli huomioitava, että lentoaseman tilat on luotu myös viihtymistä, mutta ennen kaikkea mutkatonta liikkumista varten, taiteilija Jaana Partanen Partanen & Lamusuo Oy:stä kertoo.

Lentoaseman ikkunoissa ja palvelutiskeillä toistuu hento kaislikkoteema. Matkalle lähtöä voi odotella laituripenkeillä tai kalliomaisilla sohvilla, ja kelottuneet pöllit käyvät joko pöydästä tai jakkarasta.

Kuopion lentoasema on Itä-Suomen merkittävin ja vilkkain lentoasema; vuonna 2014 siellä oli yli 260 000 matkustajaa. Kuopion lentoasemalta on lähes kymmenen Finnairin lentoa päivässä Helsinkiin sekä hyvät yhteydet lomakohteisiin.

Vuonna 2015 panostetaan Lappiin

Finavia on käynnistänyt lentoasemaverkostossaan mittavan investointiohjelman vuosille 2013–2015. Suurimmat hankkeet käynnistyivät vuonna 2014 Ivalon, Turun ja Tampereen lentoasemilla. Kuopion lisäksi myös Vaasan, Kittilän ja Oulun lentoasemia uudistettiin.

Vuonna 2015 pääpaino on Lapin lentoasemien kehittämisessä.

- Finavian tehtävänä on taata, että lentoasemat tukevat lentoliikenteen kasvua parhaalla mahdollisella tavalla. Lentoasema itsessään ei kuitenkaan riitä houkuttelemaan lentoyhtiöitä kentälle. Siksi investoimme alueille, joissa matkailun ja elinkeinoelämän kasvunäkymät ovat hyvät ja jotka tukevat Suomen taloudellista kehitystä. Matkailun kasvun odotetaan lisäävän myös lentoliikenteen volyymejä, Finavian lentoasemaverkostosta ja markkinoinnista vastaava johtaja Joni Sundelin kertoo.

Vuonna 2015 verkostolentoasemilla tehdään investointeja noin 25 miljoonalla eurolla ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta. Koko investointiohjelma tuo maakuntien keskeisten lentoasemien ympäristöön työtä lähes 1 700 henkilötyövuoden verran.

Matkustus