Ohita navigaatio

Lentoemännän suosikkikohteet löytyvät läheltä

Artikkeli julkaistu
31.01.2015 klo 07:00
Arkistointipäiväys
Matkustus
Kiehtovien matkakohteiden perässä ei tarvitse matkustaa maailman ääriin. Shoppailemaan kannattaa kuitenkin lähteä Amerikkaan.

Kymmenen vuotta lenneltyäni täytyy todeta, että monipuoliset matkakohteet löytyvät läheltä. Esimerkiksi eteläisessä Euroopassa on useita kohteita, jotka pursuavat historiaa, maisemia ja hyvää ruokaa.

Ymmärrän kyllä, että jonkun mielestä loma tuntuu lomalta vasta kun on ylittänyt puoli maapalloa, mutta itse en kovin usein viitsi lähteä merta edemmäs kalaan.

Kaupunkikohteiden ykkönen on kuitenkin vuodesta toiseen New York, joka on muuten myös loistava talvikohde. Jos lämpötila putoaa selvästi pakkaselle, kaupungin museoissa hurahtaa helposti pari päivää.  

Amerikka on myös shoppailukohteiden ykkönen. Valinnanvaraa on paljon, ja tarjoukset hyviä.

Amerikkalaiset merkkituotteet maksavat usein vain murto-osan kotimaahan verrattuna. Olen huomannut, että etenkin hiustenhoitotuotteet kannattaa ostaa sieltä.

Vanhalla mantereella suosikkikaupunkini on Rooma. Historia on niin läsnä kaikkialla, ettei varsinaisiin museoihin tarvitse välttämättä edes mennä.

Italia on suosikkikohteeni muutenkin, ja pelkkä maan keittiö on hyvä syy lähteä matkalle. Lempiruokani on pastaklassikko ”Aglio e Olio”.

Lapin taika viehättää

Hiihtolomallakaan ei minusta tarvitse vaivautua kotimaata kauemmaksi. Suomen Lappi on suorastaan maaginen kohde, jossa jokaisella sesongin vaiheella sydäntalvesta keväthangille on aivan erityinen tunnelmansa.

Lähikohteet viehättävät siksikin, että aikaero tuntuu vuosi vuodelta rankemmalta. Itään päin mennessä elimistö tottuu siihen vielä hitaammin kuin länteen päin matkustettaessa. Nyrkkisääntö lienee, että tunnin aikaeroon tottuu vuorokaudessa.

Lyhyillä pyrähdyksillä miettisin kohteen valinnassa myös kohteen etäisyyttä kentältä ja yhteyksiä kentälle.

Tällä hetkellä suosituilta kohteilta vaikuttavat Kuuba ja Karibian alue. Talvikauden suorasta lennosta Miamiin tulee varmaan myös suosittu.

Suomesta on loistavat yhteydet moneen suuntaan, aina Australiaan saakka Hong Kongin tai Singaporen kautta.

Itse haluaisin seuraavaksi matkustaa Etelä-Afrikkaan. Kaukokohde sekin, mutta näppärästi samalla aikavyöhykkeellä. Suunnitelmissani on yhdistää aktiiviloma totaaliseen löhöilyyn.

Kuva: VisitFinland

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja