Ohita navigaatio

Lentomatkalle lasten kanssa

Artikkeli julkaistu
26.06.2015 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Kaksi lasta leikkii leikkihuoneessa.
Matkustus
Helsinki-Vantaalta on helppoa ja hauskaa lähteä matkaan. Lapsiperheiden omalla turvatarkastuslinjalla on harvoin pitkiä jonoja, ja lentoaseman kiitotienäkymissä riittää katseltavaa.

Terminaali 2:n lapsiperheille tarkoitettu erillinen turvatarkastus nopeuttaa ja helpottaa kulkua lentokentällä. Lapsille on hyvä kertoa etukäteen, että myös lelut pannaan läpivalaisuhihnalle ja päällystakit otetaan pois.

Matkan aikana tarvittavat vauvanruuat ja juomat voi ottaa mukaan koneen matkustamoon. Turvatarkastuksessa ne pitää muistaa esittää turvatarkastajalle. Muita kuin nestemäisiä eväitäkin voi ottaa.

Vauvanvaunut kuljetetaan aina ruumassa. Lastenrattaiden osalta käytäntö vaihtelee lentoyhtiöittäin. Jos rattailla ei pääse lähtöportille asti, niitä voi lainata turvatarkastuksen jälkeen lentoaseman porttialueelta.

Ruumaan menevät rattaat, vaunut ja turvaistuimet pakataan suojapussiin. Jotkut lentoyhtiöt antavat lähtöselvityksessä sellaisen ilmaiseksi, joillakin se on maksullinen. Pehmustetun suojapussin voi myös vuokrata Airpro Travel Servicen palvelupisteestä.

Kaikenikäisillä lapsilla pitää olla oma passi, eikä perheenjäsenten nimiä enää merkitä passeihin. Jos vain toinen vanhemmista matkustaa Schengen-alueen ulkopuolelle sellaisen lapsen kanssa, jolla on eri sukunimi, kannattaa turhien kyselyiden välttämiseksi ottaa mukaan kirjallinen matkustuslupa toiselta vanhemmalta.

Ajanvietettä lapsille löytyy leikkihuoneista

Vaippojen vaihto sujuu näppärästi kaikilla Finavian lentoasemilla. Useimpien wc-tilojen yhteydessä on vaipanvaihtotaso.  Lapsia – ja tietysti aikuisiakin – viehättävät Helsinki-Vantaan wc-tiloissa kuuluva linnunlaulu sekä seiniä koristavat luontokuvat.

Vauvanruuan ja tuttipullon lämmittäminen käy kätevästi lentoasemien kahviloissa ja ravintoloissa, joista löytyy runsaasti lapsille sopivia ateria- ja välipalavaihtoehtoja sekä syöttötuolit.

Kahviloista saa myös käteviä eväitä lennolle mukaan otettavaksi. Lentoaseman muista myymälöistä löytyy monenmoista lukemista ja tekemistä.

Helsinki-Vantaan aina avoinna olevat, hyvin varustellut leikkialueet sijaitsevat porteilla 16, 20, 30 ja 38.

Yksi lapsiperheiden kestosuosikki ajanvietteeksi on kiitotienäkymien ihmettely. Monen lasten kanssa matkustavan elämää helpottaa myös lentoaseman ilmainen langaton verkko, joka ei vaadi edes kirjautumista.

Leppoisaa matkaa lasten kanssa!