Hyppää pääsisältöön

Maarianhaminan lentoasema uudistuu

Julkaistu
08.09.2015 klo 09:38
Finavia Oyj parantaa palveluita matkustajille ja suorittaa perusparannustöitä Maarianhaminan lentoasemalla. Työt lentoasemalla on aloitettu kesällä ja valmistuvat vaiheittain. Uudistukset alkavat nyt näkyä lentoasemalla myös matkustajille ja lentoasematoimijoille. 

Asematason ja rullaustien päällysteet on asvaltoitu. Terminaalirakennuksessa on maanantaina 7.9. avattu dutyfree-myymälä täysin uudessa asussa. Tuotevalikoimaan kuuluu tuttuja dutyfree tuotteita; hajuvesiä, makeisia, alkoholijuomia, tupakkatuotteita sekä paikallisia Ahvenanmaalaisia tuotteita. Myymälä palvelee kaikkia Maarianhaminan lähteviä asiakkaita, myös kotimaan matkustajia!

- Halusimme parantaa matkustajaviihtyvyyttä ja palveluita lentoasemalla. Uusi ja käytännöllisempi duty free lähtevien aulassa tekee Maarianhaminan lentoaseman matkustajakokemuksesta huomattavasti mukavamman, iloitsee Maarianhaminan lentoasemapäällikkö Tanja Sabel Finaviasta.

Lentoyhtiöasiakkaita palvelee jatkossa Maarianhaminassa tankkausauto.

- Olemme myös iloisia saadessamme Maarianhaminan lentoasemalle Shell Aviationin tankkausauton. Se sujuvoittaa lentoyhtiöiden toimintaa kentällä, lisää Maarianhaminan lentoasemapäällikkö Tanja Sabel Finaviasta.

Investoinnin kokonaisarvo Maarianhaminan lentoasemalla on n. 1,2 milj. euroa, josta asematason perusparannustöiden osuus on 0,5 milj. euroa.

- Investointi turvaa lentoliikenteen toimintaedellytykset asematason ja rullaustien osalta vähintään 15 vuotta. Päällystystyöt ovat välttämättömiä perusparannustöitä lentoasemillamme säännöllisin väliajoin, kertoo Finavian Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Aaltonen.

Vuonna 2014 Maarianhaminan lentoasemaa käytti reilut 52 000 lentomatkustajaa. Alkuvuonna tammi-elokuussa liikenne on lisääntynyt Maarianhaminassa lähes 14 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Finavian investointiohjelma

Finavialla on käynnissä lentoasemaverkostossaan mittava investointiohjelma vuosille 2013–2015.

Vuonna 2015 verkostolentoasemilla tehdään investointeja noin 25 miljoonalla eurolla ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta. Koko investointiohjelma tuo maakuntien keskeisten lentoasemien ympäristöön työtä lähes 1 700 henkilötyövuoden verran.

Maailman talousfoorumi (WEF) on arvioinut, että Suomen lentoasemaverkosto on maailman 5. paras.

Matkustus