Skip navigation

Matkatrendit 2015: Matkoja ostetaan ennätystahtiin

Artikkeli julkaistu
16.02.2015 klo 10:19
Lentokone nousee taivaalle.
Tammikuu on matkailualan paras myyntikuukausi. Tänä vuonna suomalaisten matkustusinto lyö kaikki ennätykset. Nettipohjainen matkatoimisto Travellink on myynyt matkoja tammikuussa 25 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

- Tammikuun matkamyynti indikoi matkojen kysynnän yleistä kehitystä. Näyttää siltä että pohjoismaiset ja etenkin suomalaiset laittavat rahansa nyt muun kulutuksen sijasta matkustamiseen, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Travellink on analysoinut tietokannastaan miljoona myytyä matkaa ja löytänyt tämän hetken kuumimmat matkustustrendit

Euroopan kohteet hallitsevat, USA nousee raketin lailla

Tammikuussa ostetuista matkoista suurin osa, lähes 60 prosenttia, suuntautuu Euroopan suurkaupunkeihin. Viime vuoteen verrattuna kasvua kaupunkimatkailussa on liki kymmenen prosenttia.

Euroopan ulkopuolisista kohteista New York on nyt kaikkein halutuin matkakohde. Viime vuoteen verrattuna New Yorkin suosio on kasvanut kahdeksankertaiseksi.

- Se mistä kohteesta tulee suosikki, riippuu tarjonnasta, hintatasosta ja erilaisista trendeistä. Tänä vuonna Euroopan ulkopuolelle suuntautuvien matkojen ykköskohde on New York, jatkaa Anne-Marjut Väänänen.

Top-10-lista (ostetut matkat tammikuussa 2015)

  1. Lontoo
  2. Amsterdam
  3. Malaga
  4. Berliini
  5. Kööpenhamina
  6. Munchen
  7. Barcelona
  8. Lissabon
  9. New York
  10. Praha

Lähde: Travellink

Matkustus