Skip navigation

Näin uudet lentoyhteydet syntyvät: München-Kittilä

Artikkeli julkaistu
27.10.2015 klo 07:00
Lufthansan Paulo Yoshikawa kertoo, miten uusi yhteys Münchenistä Kittilään päätettiin avata.

Lufthansa käynnistää joulukuussa 2015 suoran lentoyhteyden Münchenistä Kittilään 168-paikkaisella A320-koneella. Asiaa pohjustettiin pitkään.

– Lentoyhtiöt eivät luo kysyntää, vaan hakeutuvat sinne, missä kysyntää on. Lufthansan erityinen tutkimusosasto analysoi matkustajavirtoja ja ennakoi kysyntää, Lufthansan Suomen ja Baltian alueen johtaja Paulo Yoshikawakertoo.

− Päätökset tehdään vasta huolellisen analyysin jälkeen. 

Kittilä avaa pääsyn Lappiin reittilennolla

Kysynnän lisäksi tarkastellaan kilpailua.

– Kittilään on paljon tilauslentoja, mutta me tuomme reitille tavallisen reittilennon. Monet haluavat nykyään järjestää matkansa itse, ja nämä matkailijat ovat meidän kohderyhmäämme.

München ja Kittilä eivät valikoituneet Lufthansan lentoasemiksi sattumalta. Kittilä avaa oven koko Lappiin.  Lisäksi Leville – maailmallakin hyvin tunnettuun hiihtokeskukseen – on vain reilun 10 kilometrin matka.

– Müncheniin on erinomaiset yhteydet kaikkialta maailmasta. Kittilästä Müncheniin saapuvalla onkin mahdollisuus jatkaa matkaa jollakin kahden tunnin sisällä Kittilän lennoista lähtevällä yli 40 liityntälennolla. Jatkoyhteyksiä on Münchenistä kaikkialle, eli Kittilästä käsin lentävillä on siis erinomaiset yhteydet koko maailmaan.

Ainoa suora reittilento Keski-Euroopasta Lappiin

Yoshikawa näkee uuden lentoyhteyden hyödyttävän monia osapuolia. Se on ensimmäinen suora reittilentoyhteys manner-Euroopasta Lappiin.

– Matkailijat hyötyvät suorasta yhteydestä keskeltä Eurooppaa suoraan Lapin sydämeen. Lufthansa hyötyy edelläkävijyydestään ja uuden reitin potentiaalista. Kolmanneksi voimme näin omalta osaltamme tukea Lapin matkailuelinkeinoa.

Lufthansa myy Kittilää jo täyttä häkää maailmanlaajuisessa verkostossaan. Odotukset ovat korkealla.

– Kittilä on ainutlaatuinen ja eksoottinenkin kohde. Se on pohjoisin kohteemme ja sijaitsee napapiirin yläpuolella, mikä taatusti herättää huomiota. Uskon, että monet käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja tulevat ihailemaan revontulia ja nauttimaan Lapin talviurheilumahdollisuuksista, Yoshikawa arvioi.

Lufthansa lentää suoraan Münchenistä Kittilään kerran viikossa lauantaisin ajalla 19.12.2015–26.3.2016.  

Hae aikatauluja ja yhteyksiä sivuiltamme

Osta lippuja Lufthansan kotisivuilta

Matkustus Raportointi Ihmisiä & Ilmailua