Hyppää pääsisältöön

Oulun lentoaseman viereen nousee hotelli

Julkaistu
27.11.2015 klo 09:19
Finavia Oyj ja Kiinteistö Oy Oulunsalo ovat solmineet esisopimuksen maa-alueen vuokraamisesta hotellihankkeen käyttöön Oulun lentoasemalla.

Oulun lentoaseman uudistukset saavat jatkoa, kun lentoaseman viereen nousee hotelli. Rakennettava hotelli lisää lentoasema-alueen palvelutarjontaa ja samalla Oulun alueen vetovoimaa.

Hotellihankkeen takana on yksityisten sijoittajien perustama Kiinteistö Oy Oulunsalon lentoaseman hotelli (KOLH). 

Hotelli sijoittuu lentoasemalla ajettaessa Lentokentäntien oikealle puolelle. Hotellin ja terminaalin välille tulee 300 metrin verran katettua kevyenliikenteen väylää, joka kulkenee lentoaseman pysäköintialueen kautta.

- Parhaillaan valitsemme operaattoria hotellin toimijaksi, Kiinteistö Oy Oulunsalon toimitusjohtaja Mikko Junttila sanoo.

Hän arvioi, että operaattorin ja myös hotellin rakentamisesta vastaavan rakennusliikkeen valinta tapahtuu vielä tämän vuoden puolella.

Nopeimmillaan hotellin rakentaminen alkaa jo noin vuoden kuluttua, jolloin hotelli valmistuisi 2017–2018.

Oulun lentoliikenne kasvussa

Oulun vuosi sitten uudistetun lentoaseman matkustajista noin puolet on liike- ja puolet vapaa-ajan matkustajia ja molemmissa matkustajaryhmissä on saatu tänä vuonna kasvua.

- Oulun lentoasema on Helsinki-Vantaan jälkeen Suomen toiseksi vilkkain kenttä. Matkustajamäärät ovat kehittyneet viime vuosina erityisen hyvin. Tänä vuonna Oulussa hätyytellään jo miljoonan matkustajan rajaa. Hotelli tuo uusia mahdollisuuksia Oulusta aamuvarhaisella lähteville ja Ouluun iltamyöhällä tuleville sekä palvelee muitakin matkailijoita, sanoo lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen Finaviasta.

Oulusta on hyvät lentoyhteydet maailmalle

Finnair ja Norwegian lentävät Oulusta Helsinkiin ja takaisin useita kertoja päivässä, mikä takaa hyvät yhteydet maailmalle. Helsingin kautta on saavutettavissa 130 eri kohdetta. Suoria ulkomaanlentoja Oulusta tarjoaa Norwegian Teneriffalle ja Airlink Luulajan Tromssaan.

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja

Matkustus