Skip navigation

Päivän hyvä teko: Ylimääräiset kolikot lentoaseman Plan-lippaaseen

Artikkeli julkaistu
26.08.2015 klo 06:00
Vihreä rahankeruulipas.
Tiesitkö, että Helsinki-Vantaan, Kokkola-Pietarsaaren, Oulun, Vaasan ja Rovaniemen kentiltä löytyy vihreitä Pastilli-keräyslippaita? Kyseessä on Finavian ja hyväntekeväisyysjärjestö Planin yhteinen tempaus. Pastillien tuotto menee kehitysmaiden lasten hyvinvoinnin edistämiseen. Lippaisiin voi jättää minkä tahansa maan valuuttaa.

Matkoilta jää usein ylimääräisiä kolikoita ja seteleitä, joille ei matkan jälkeen ole enää käyttöä. Pientä summaa ei välttämättä ole kannattavaa vaihtaa takaisin euroiksi, ja kolikot jäävät helposti pyörimään kotiin tarpeettomana.

Lahjoittamalla ne lentoaseman vihreään Pastilli-keräyslippaaseen, voit auttaa kehitysmaiden lapsia. Keräyksen tuotto käytetään haavoittuvimmassa asemassa olevien lasten; tyttöjen, etnisten vähemmistöjen, vammaisten lasten ja katulasten, elämän parantamiseen.

Varoja keskitetään erityisesti seuraaviin osa-alueisiin: koulutus, terveys, katastrofityö, lasten osallistuminen, lastensuojelu, taloudellinen turvallisuus, vesi- ja sanitaatio sekä seksuaali- ja lisääntymisterveys.

Pienikin lahjoitus on tärkeä

Helsinki-Vantaan kautta kulkee vuosittain 16 miljoonaa matkustajaa. Siitä voi laskea, millainen summa kasvaisi, jos jokainen matkustaja lahjoittaisi esimerkiksi euron.

Eero Aarnion suunnittelemia Pastilli-lippaita on Helsinki-Vantaan lentoasemalla viisi. Lippaista neljä sijaitsee turvatarkastuksen jälkeen lähtöporttien 13, 19, 26 ja 32 lähellä. Yksi lipas löytyy ennen turvatarkastusta terminaali 2:n tuloaula 2B:stä.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla lippaan löytää terminaalista ennen turvatarkastusta.

Hyväntekeväisyys on osa Finavian vastuullista toimintaa

Finavian tavoite on olla vastuullinen, luotettava sekä suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta ja kilpailukykyä edistävä yhtiö. Osa yhtiön vastuullista toimintatapaa on aktiivinen vaikuttaminen toimintaympäristön kehittymiseen niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Plan-yhteistyö on Finavialle tapa tukea kehitysmaiden lasten hyvinvointia. Yhteistyö mahdollistaa tehokkaan tukemisen siellä, minne Finavian oma toimintaympäristö ei muuten ulotu.

Plan-yhteistyömme laajenee lähiaikoina. Kerromme siitä lisää piakkoin.

Lue lisää Finavian vastuullisuudesta

Matkustus