Skip navigation

Perhelomalle Dubliniin!

Artikkeli julkaistu
09.03.2015 klo 07:00
Kirjailijoistaan ja oluestaan tunnettu Dublin on myös mainio perhekohde.

Dublinin keskustan näkee kävellen. Maailmankuulu Temple Barin alue on päiväsaikaan kaikkea muuta kuin meluisa pubikeskittymä.

Katusoittajat valloittavat kadunkulmat, ja pikkupuodeissa on tarjolla monenmoista pientä kivaa. Laskekaa kuinka monta eriväristä pubin ovea näette!

Nähtävyyksistä Dublinin linna, parlamenttitalo ja lukuisat museot sijaitsevat kivenheiton päässä.

Suositulla Grafton Streetin ostoskadulla sijaitsee lapsiperheiden suosima ravintola Captain America’s. Jos jalat kuitenkin väsyvät, kolmen päivän bussilippu Freedom Ticket on kätevä tapa jatkaa kierrosta.

Dublinin suosittu eläintarha sijaitsee ison kaupunkipuiston Phoenix Parkin kupeessa niin lähellä keskustaa, että sinne voi jopa kävellä. Visiitti kannattaa ajoittaa eläinten ruokinta-aikoihin.

Viikinkivalloitusten ja maastamuuton värittämä historia

Toisen maailmansodan aikaisella amfibiovaunulla etenevä Viking Splash -kiertoajelu kulkee sekä maassa että vedessä.

Mukaansa tempaavat oppaat kertovat Irlannin viikinkihistoriasta sarvikypärä päässään. Jokainen osallistujakin saa päähänsä kypärän, ja välillä kaikki päästävät ilmoille hurjan sotahuudon.

Kiinnostava kohde vähän vanhempien lasten kanssa on ”The Jeanie Johnston Tall Ship and Famine Museum”, joka valaisee Irlannin nälänhädän ja maastamuuton värittämää ankaraa historiaa.

Museon huolellisesti restauroidun 1800-luvun purjelaivan kannella voi melkein tuntea olevansa matkalla Atlantin yli kohti parempaa tulevaisuutta.

Useamman päivän matkalla kannattaa ehdottomasti vierailla Malahiden linnassa parinkymmenen kilometrin päässä Dublinista. 1100-luvulla rakennettu linna upeine puistoineen ja ravintoloineen on myös paikallisten suosima retkikohde.

Finnair lentää Helsinki-Vantaalta suoraan Dubliniin 30.3.–24.10.2015 välisenä aikana. Myös Norwegian lentää Helsinki-Vantaalta suoraan Dubliniin.

Hae aikatauluja ja lentoyhteyksiä

Matkustus