Skip navigation

Puhdistustyöt Turun lentoasemalla loppusuoralla

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
12.02.2015 klo 10:00
Kuva Turun lentoasemasta.
Finavia on saanut Turun lentoasemalla syyskuussa sattuneen öljyvahingon puhdistustyöt loppusuoralle tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Pilaantuneet maa-ainekset on saatu puhdistettua lentoaseman kakkosterminaalin ympäristössä.

Finavia sulki lentoaseman kakkosterminaalin vahingon puhdistustöistä johtuen. Rakennuksen alla olevan öljyllä pilaantuneen alueen laajuuden selvittämiseksi ja pilaantuneen maa-aineksen poistamiseksi Finavia purkaa terminaalin lattian kevään kuluessa.

Työtä ei ole voitu tehdä ennenkuin rakennuksessa oleva lentoaseman varavoimajärjestelmä on siirretty lentoasemalla toiseen rakennukseen. 

- Uusi varavoimakone on jo tilattu, mutta toimitusajat ovat pitkiä. Tämän hetken tiedon mukaan saamme sen asennettua huhtikuussa, jonka jälkeen voimme aloittaa lattian purkamisen kakkosterminaalissa. Varavoimajärjestelmä on lentoaseman toiminnan kannalta kriittinen, koska esimerkiksi lennonjohdon sähkönsyöttö on turvattava eri tilanteissa, toteaa aluejohtaja, Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen Finavia Oyj:stä.

- Vasta lattian purkamisen ja kunnostustöiden jälkeen näemme rakennukselle aiheutuneet vahingot kunnolla ja voimme arvioida, millä edellytyksillä kakkosterminaali voidaan vielä kunnostaa. Kaikissa tapauksissa Finavian tavoitteena on mahdollistaa halpalentotoiminnan jatkuminen Turun lentoasemalla, Aaltonen jatkaa.

Toimintaohjeita tarkennettu

Finavia on tarkentanut toimintaohjeita kaikilla lentoasemillaan vastaavien vahinkojen ehkäisemiseksi.

- Olemme tehneet paljon töitä prosessiemme kanssa eri lentoasemilla, jotta mahdollisuudet tämänkaltaisiin inhimillisiin virheisiin saataisiin minimoitua. Meille on kunnian asia, että siivoamme vahingon jäljet niin hyvin kuin mahdollista, ja siksi olemme tehneet työtä talven aikana huolellisesti ja hartaasti, Aaltonen sanoo.

Turun lentoaseman ympäristössä jatketaan pohja- ja pintaveden tarkkailua ympäristöviranomaisten hyväksymällä tavalla.

Tehtyjen tutkimusten perusteella tarkkailua on voitu harventaa vuoden alusta lähtien. Vahingosta ei ole todettu aiheutuneen merkittävää vahinkoa ympäristölle tai asukkaille ripeiden torjuntatöiden ansiosta.

Kehitys