Skip navigation

Ralph Lauren – ikuisen tyylin käsikirjoittaja

Artikkeli julkaistu
17.01.2015 klo 07:00
Mies ja nainen poseeraavat muotivaatteissa.
Helsinki-Vantaalla shoppailijoita hemmotellaan huippubrändeillä. Yksi niistä on Ralph Lauren, joka luo tarinoita, ei muotia.

“Tyyli on hyvin henkilökohtaista. Sillä ei ole mitään tekemistä muodin kanssa. Muoti on ohi hyvin nopeasti. Tyyli on ikuista.”

Muodin sijaan vuonna 1939 syntynyt Ralph Lauren on sanonut tekevänsä elokuvia. Ne ovat olleet hänelle tärkeitä lapsuudesta asti; ensin ikkunoina maailmaan ja myöhemmin inspiraation lähteenä.

Elokuvien lisäksi yhdysvaltalainen Lauren ammentaa ideoita matkoiltaan ja amerikkalaisesta maaseudusta – satunnaisista kohtaamisista ja niissä mieleen piirtyvistä kuvista.

Välähdyksiä maailmasta

Laurenin jokaisen kokoelman lähtökohtana on tyttö, elokuvan sankaritar, jonka ympärille hän kutoo kertomuksensa ja jota ajatellen hän suunnittelee vaatteet. Tyttö antaa tarinalle teeman ja auttaa suunnittelijaa toteuttamaan visionsa.

”Tyyli on ikuista.” – Ralph Lauren –

Aloittaessaan uuden kokoelman suunnittelun Lauren kuvittelee, millainen tarinan keskushenkilö on ja mitä tämä tekee. Sitten hän luo mielessään kokonaisen maailman sankarittarensa ympärille. 

“Joka kerta, kun suunnittelen vaatteita, teen elokuvan. Kirjoitan tarinan”, Lauren on sanonut.

Solmioista kauluspaitojen klassikoihin

Ralph Laurenin oma tarina suunnittelijana alkoi solmioista. Miehen tie kulki myyntiapulaisesta myyjäksi kravattiliikkeeseen, jolle hän suunnitteli 26-vuotiaana, vuonna 1966, ensimmäisen solmionsa – ja tuli torjutuksi.

Tästä lannistumatta Lauren avasi seuravana vuonna oman solmioliikkeen, jonka valikoimiin kuului myös hänen omia Polo-merkkisiä luomuksiaan.

Ensimmäinen Polo-boutique avattiin vuonna 1971 Rodeo Drivelle Beverly Hillsiin.

Tänä päivänä Polo-tavaramerkki tuo mieleen muotitalon ikoniset Polo-kauluspaidat, joita on tietysti saatavilla myös brändin Helsinki-Vantaan Polo Ralph Lauren -liikkeessä. Naisten ja miesten vaatteiden lisäksi myymälän valikoimiin kuuluvat aurinkolasit ja muut asusteet.

Lähteet: Ralph Lauren, www.ralphlauren.com, www.wikipedia.org
Kuvat: Ralph Lauren

Polo on modernin naisen persoonallisen tyylin uusi symboli. Romanttista leikillisyyttä urheilulliseen henkeen yhdistävä Polo on preppy-tyylinen klassikko, jota maustaa omintakeinen urbaani sävy ja yksilöllinen tapa yhdistää eri lähteistä peräisin olevia elementtejä. Polo-merkki luo mielikuvan konstailemattomasta ja energisestä, rautaiseen tyylitajuun perustuvasta eleganssista, jota sen urbaanit tweed-vaatteet, pelkistetyn elegantit pikkumustat, reippaat ulkoiluasut ja trendikkäästi kuluneilta näyttävät nahkatuotteet ilmentävät hyvin.

Katso myymälän aukioloajat ja tarkka sijainti.

Matkustus