Skip navigation

Sisäpiirin vinkit Dubain matkalle

Artikkeli julkaistu
18.09.2015 klo 06:00
Kameli aavikolla.
Dubaihin kannattaa mennä uudemmankin kerran, kun ostoskeskukset ja maailman korkein rakennus on nähty. Miljoonakaupunkiin pääsee talvikaudella suoraan Helsinki-Vantaalta joka päivä.

Dubai on suosittu talvikohde, eikä syyttä. Aurinko paistaa, kaikki toimii ja aikaeroakin on vain kaksi tuntia. Itsestään selviin kohteisiin kuuluvat maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall, 828 metriä korkea Burj Khalifa ja Deiran basaarit kultatoreineen.

Kun nämä on nähty, on aika kokea jotakin uutta. Keräsimme Dubaissa asuvilta muutaman vinkin, ja lisätietoa kaupungin tarjonnasta löytyy esimerkiksi osoitteesta timeoutdubai.com.

Alserkal Avenue (alserkalavenue.ae) on valtava taide- ja kulttuurihubi, keskus, joka tuo yhteen eri alojen taiteilijoita kiinnostavaan varastorakennuskeskittymään. Pop-up-tapahtumia järjestetään tämän tästä. Arte-käsityöläismarkkinat (arte.ae) järjestetään kaksi kertaa kuussa Times Square Centerissä.

Dubain ravintolakulttuurin must on perjantaibrunssi, jolla pärjää koko päivän. Kokeile Umm Al Quwain Beach Hotelin (uaqbeachotel.com) livemusiikin vauhdittamaa libanonilaista perjantaibrunssia klo 15–19. Rohkeimmat kokeilevat vesipiippua eli shishaa.

Toinen suosikki on iltapäivätee. Palmusaaren Fairmont Hotelin (fairmont.com/palm-dubai) tarjoilut ovat elegantteja ja terassilta avautuva merinäköala huikea.

Dubain kameleilla on suomalainen valmentaja

Kameliravit ovat paikallisten ajanvietettä. Loka-maaliskuussa järjestettävät kisat pidetään Al Marmounin radalla puolen tunnin ajomatkan päässä Dubaista. Parhaiten kisoja voi seurata auton kyydistä. Tiesitkö, että Dubaissa kameleita valmentaa eläinlääkäri Pentti Koivisto (camelpower.org)?

Entisenä brittiprotektoraattina Dubaissa rakastetaan hevosurheilua, krikettiä ja rugbyä.

Laukkakilpailuja voi seurata ilmaiseksi Meydanin laukkaradalla torstaisin ja Jebel Alissa perjantaisin marraskuun alusta lähtien (emiratesracing.com). Dubai World Cupin päätöspäivä on 26. maaliskuuta, jolloin naisväki pukeutuu Ascotin tyyliin parhaimpiinsa, hattuja unohtamatta.

Penkkiurheilun ystävät kokoontuvat legendaarisen Barasti Beachin sporttibaariin. Aikuisille tarkoitettu yksityisranta on ilmainen, ja yksi ykköspaikoista näyttäytymiseen. DJ aloittaa urakkansa yhdeltätoista ja jatkaa ainakin aamuneljään.

Kite Beachin julkinen ranta on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Isoa rantaa reunustaa noin 15 kilometrin mittainen juoksurata, ja rannalta löytyvät kentät rantalentikseen ja -tennikseen. Aktiivipäivän jälkeen maistuu vaikkapa gourmethampurilainen ruokarekasta. Rannalla on myös piknikpöytiä.

Finnair lentää suoraan Helsinki-Vantaalta Dubaihin 12.10.2015–15.4.2016 enimmillään 6 päivänä viikossa, ja Norwegian 19.11.2015–25.3.2016 enimmillään 7 päivänä viikossa.

Etsi aikatauluja ja lentoyhteyksiä Helsinki-Vantaalta Dubaihin

Matkustus