Hyppää pääsisältöön

Syyslomailija, tule ajoissa lentokentälle 8.10. – 17.10. -parkkipaikat täyttymässä

Julkaistu
06.10.2015 klo 13:11
Syysloma tuo runsaasti matkustajia Helsinki-Vantaalle, ja lentoasemalle on syytä saapua hyvissä ajoin. Varaa riittävästi aikaa pysäköintiin, matkatavaroiden luovutukseen, turvatarkastukseen, ostoksien tekemiseen ja kahvilassa käyntiin.

Pyydämme matkustajia saapumaan erityisen ajoissa kentälle, jos lento lähtee:

• Torstaina 8.10. klo 15-17
• Perjantaina – Maanantaina 9.-12.10. klo 6-9

Huomioi kuitenkin, että koko syysloma-ajan lentoasemalla on tavallista enemmän matkustajia ja ruuhkia on odotettavissa aamulähtöjen lisäksi myös keskipäivän ja illan lähdöille. Parkkialueet ovat täyttymässä ja paikkaa voi joutua etsimään kaukaakin. Suosittelemme, että käytät julkista liikennettä.

Oman lennon tiedot on helppo hakea sivuiltamme niin pöytäkoneella kuin mobiililaitteellakin. Samalta sivulta saat pakkausohjeet, tietoa pysäköinnistä ja palveluistamme.

Vaihtoehtoisesti voit myös ladata Helsinki Airport -mobiilisovelluksen puhelimeesi. Se toimii iOS-, Android- ja Windows-puhelimissa.

Pakkaa oikein ja varaa pysäköintipaikka etukäteen

Pakkaa matkatavarasi huolella. Tarkista, mitä saat kuljettaa käsimatkatavaroissa ja mitkä esineet on pakattava ruumaan.

Voit tehdä lähtöselvityksen jo kotona oman lentoyhtiösi kotisivuilla, mutta se hoituu nopeasti vielä kentälläkin automaatilla. Myös ruumaan menevien matkatavaroiden luovutuksen voi tietyille lennoille tehdä itsepalveluna bag drop-automaatilla.

Jos olet tulossa lentokentälle omalla autolla, kannattaa pysäköinti varata etukäteen. Näin varmistat, ettei aikaa kulu vapaan parkkipaikan etsimiseen ja että saat paikan haluamaltasi paikoitusalueelta.

Palvelu-uudistuksen loppuhuipennus: uusi upea maamerkki Pier Zero

Finavia on uudistanut Helsinki-Vantaan palveluvalikoimaa merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana. Palvelu-uudistus huipentui syyskuussa, kun porttialueella aukesi uusi upea kahvila-ravintola Pier Zero.

Muita ravintolauutuuksia ovat Burger King, Arctic Bar, Nordic Kitchen ja Two Tigers Sushi and Noodle.

Kansainvälisestä muotitarjonnasta vastaavat muun muassa Hugo Boss, Ralph Lauren, Burberry sekä Victoria’s Secret.

Palvelu-uudistuksen myötä lentoasemalle on avautunut yhteensä jopa 70 uutta tai uudistunutta kauppaa ja ravintolaa. Tutustu kaikkiin palveluihimme tästä.

Kohti 20 miljoonaa matkustajaa

Palvelu-uudistus on osa Helsinki-Vantaan kehitysohjelmaa, jonka myötä valmistaudumme palvelemaan 20 miljoonaa matkustajaa vuonna 2020.

Koko 900 miljoonan euron kehitysohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeä ja sen avulla voidaan säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa.