Skip navigation

Tampere-Pirkkalaan avataan ilmailualan koulutuskeskus

Artikkeli julkaistu
29.06.2015 klo 10:00
Tampereen lentoasemaympäristön toiminnot monipuolistuvat, kun public-private-yhteistyönä valmistuva ilmailualan osaamiskeskus ja oppimisympäristö aloittaa toimintansa toukokuussa 2017.

Koulutuskeskuksen rakennuttaa Tredu-Kiinteistöt Oy, joka on tehnyt esisopimuksen Patria Oyj:n kanssa koulutustilojen vuokrauksesta. Koulutuskeskuksen käyttäjiä ovat Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Patria. Kyseessä on noin 20 miljoonan euron investointi.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalle rakennettavan oppilaitosrakennuksen pinta-ala on noin 10 000 neliömetriä. Uuden koulutuskeskuksen tiloista tulee Patrian käyttöön noin 40 prosenttia. Toisena toimijana on Tampereen seudun ammattiopisto, joka sijoittaa sinne lentokoneasentajien koulutuksen kokonaisuudessaan.

Jatkossa lentoasemalla annetaan myös lentoasemahuoltajan ja turvallisuusalan koulutusta. Koulutuskeskus tarjoaa erinomaiset edellytykset lentokoulutustoiminnan jatkamiselle ja laajentamiselle sekä ilmailualan koulutuksen eri toimijoiden väliselle yhteistyölle.

Patrian siviililentokoulutus siirtyy Helsinki-Malmilta Tampere-Pirkkalaan

Samalla Patria Pilot Training siirtää siviililentokoulutuksensa uuteen koulutuskeskukseen. Tampere-Pirkkalan lentoasemaa tarjoaa parhaan ympäristön koulutuksen toteuttamiseen sijainnin, toiminnan ja kustannusten kannalta.

Helsingin kaupunki ja Finavia ovat sitoutuneet mahdollistamaan Patrian toiminnan jatkumisen Malmin lentoasemalla alkuvuonna 2017. Vielä ei ole ratkaistu, missä muodossa palveluita tullaan Patrialle tarjoamaan Malmilla vuoden 2017 alussa.

– Arviot ja henkilövaikutukset tarkentuvat, kun suunnittelu etenee. Voimme olla tyytyväisiä päätettyyn hankkeeseen, joka on merkittävä myös Tampere-Pirkkalan lentoaseman toiminnan kehittämisen kannalta, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Matkustus