Ohita navigaatio

Uusimmat lomatrendit suosivat aktiivista lomailua

Artikkeli julkaistu
05.09.2015 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Sukeltaja veden alla.
Matkustus
Viihtyisä hotelli ja rentoutuminen uima-altaalla tai rannalla eivät riitä nykymatkailijalle. Matkoilla halutaan ylläpitää aktiivista elämäntapaa ja liikkua, mutta myös kokeilla uusia lajeja.

Ne ajat, jolloin matkailijalle riittivät aurinkoinen ranta ja kiva ravintola, ovat takanapäin. Odotetusta ja hyvin ansaitusta lomasta halutaan ottaa kaikki irti.

Kaikenlainen hyvinvoinnin edistäminen on selvästi vahva trendi,ja lomalla liikutaan entistä enemmän. Loma nähdään keinona edistää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti.

Aktiivi- ja kilpaurheilijat edellyttävät hotelleilta täydellisiä treenipuitteita, ja lomasuunnitteluun lähdetäänkin usein harrastuksen ehdoilla.

Saamme kysymyksiä esimerkiksi hotellien uima-altaiden mitoista ja muodoista. Usein törmää toiveeseen täyspitkästä altaasta, joka on suunniteltu kunnon ratauintiin.

Lomalla halutaan harrastaa

Suosittuja lomalajeja ovat muun muassa vaellus, ratsastus, sukellus ja snorklaus. Vaellus on ollut aina suosittua esimerkiksi Kanarialla ja Madeiralla, ja siihen pääsee tutustumaan myös monilla retkillä.

Pyöräilystä ja pyörävuokraamoista kysellään myös paljon. Pyörä onkin monesti paras tapa saada matkakohteen ympäristö haltuun.

Yksi matkatoimistojen haaste onkin pysyä jatkuvasti ajan tasalla matkakohteiden palveluista. Pitää olla varma, että suositeltu vuokraamo löytyy edelleen samasta kadunkulmasta.

Aktiivimatkailun suosio nousussa

Ehdottomia harrastesuosikkeja lomalla ovat sukellus ja snorklaus. Niitä kokeillaan usein ensimmäistä kertaa juuri lomalla. Monet asiakkaamme kehuvat Egyptin sukelluskohteiden päihittävän jopa Thaimaan sukellusvedet.

Hotellikuntosalien varustelutaso kiinnostaa asiakkaitamme vuosi vuodelta enemmän. Treeniohjelmaa halutaan jatkaa myös lomalla. Muutaman laitteen kuntoilutila ei riitä, vaan hotellisalilta vaaditaan monipuolista varustusta.

Asiakkaidemme joukossa on paljon aktiivisia perheitä, joissa jokainen harrastaa jotakin. Tällöin hyvä vaihtoehto on esimerkiksi lomakylä tai konseptihotelli, joista taatusti löytyy jokaiselle harrastajalle jotakin.

Aktiivimatkailijat suosivat myös valmiita kiertomatkoja, joilla näkee ja kokee monenmoista. Nämä ovat myös yksin matkustavien suosiossa, sillä koko reissun ajan löytyy kiinnostavaa näkemistä ja tekemistä sekä samanhenkistä seuraa.

Aktiivilomailu on entistä suositumpaa, ja kartoitamme koko ajan uusia kohteita ja hotelleita. Tarjonta monipuolistuu koko ajan, joten pysy kuulolla!

Hae lentoyhteyksiä lomakohteisiin