Skip navigation

Vaasan kiitotieremontti valmis – lentoliikenne käynnistyy maanantaina 27.7.

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
24.07.2015 klo 06:30
Remontin vuoksi suljettuna ollut Vaasan lentoasema otetaan jälleen kaupallisen lentoliikenteen käyttöön. Kiitotieremontin lisäksi lentoaseman infrastruktuuria on kehitetty palvelemaan paremmin myös isoja matkustajakoneita. 

Kiitotieremontti alkoi valmistelevilla töillä keväällä 2015. Kesäkuun lopussa lentoasema suljettiin lentoliikenteeltä reiluksi kuukaudeksi.

Remontin aikana kiitotien päällyste uusittiin ja kiitoteiden päihin rakennettiin kokonaan uudet lentokoneiden kääntöpaikat. Myös rullausteiden päällysteet uusittiin ja niitä levennettiin nykyvaatimusten mukaisiksi.

Samalla lentoasema-alueen valojärjestelmä uusittiin, viemäriverkosto saneerattiin ja asematason päällysteitä ja lentokonepaikkoja korjattiin.

- Päällystämisen lisäksi lentoliikennealueen infrastruktuurin kehittäminen, kuten rullausteiden ja asematason leventäminen ja kääntöpaikkojen rakentaminen kiitotien päihin, helpottavat jatkossa isojenkin koneiden liikennöintiä, Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi Finaviasta kertoo.

Reilun viiden miljoonan euron investointi toteutettiin, jotta Finavia voi taata turvallisen lentoliikenteen toimintaedellytykset ja tukea Suomen lentoliikenteen kasvua parhaalla mahdollisella tavalla.

- Uusittu kiitotiepäällyste palvelee lentoasemaa arviolta seuraavat 15 ja kenttävalojärjestelmä seuraavat 30 vuotta, Lampi sanoo.

Maakuntakenttien kehittäminen jatkuu

Finavia käynnisti vuonna 2013 lentoasemaverkostossaan mittavan, vuoden 2015 loppuun kestävän investointiohjelman.

Vaasan lisäksi muun muassa Turussa, Tampere-Pirkkalassa, Kuopiossa sekä Lapin lentoasemilla on tehty kehitys- ja korjaustöitä. Kehitystyöt jatkuvat vuoden 2015 loppuun saakka muun muassa Kittilän, Ivalon, Rovaniemen ja Joensuun kentillä.

Vuoden 2015 verkostolentoasemainvestoinnit ovat yhteensä noin 25 miljoonaa euroa ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta.

Koko kolmevuotinen investointiohjelma tuo maakuntien keskeisten lentoasemien ympäristöön työtä lähes 1 700 henkilötyövuoden verran.

Vaasan lentoasema

Lue lisää maakuntakenttien kehityksestä

Matkustus