Skip navigation

Vaihtomatkustuksen matkatavarakapasiteettia nostetaan

Artikkeli julkaistu
01.09.2015 klo 11:00
Helsinki-Vantaan lentoaseman kasvava matkustajamäärä lisää tarvetta kasvattaa myös matkatavaroiden käsittelyn kapasiteettia.

– Tarvitsemme lisää kapasiteettia matkatavaroiden purkuun etenkin iltapäiväaikoina, jotta lentoasemalla pystytään jatkossakin takaamaan lyhyet vaihtoajat. Tilapäiseksi ratkaisuksi tarkoitettu matkatavarahalli on suunnitelmien mukaan käyttövalmiina kesällä 2016, sanoo Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta.

Finavia laajentaa nykyistä matkalaukkutehdasta vanhaan matkatavarahalliin. Hotelli Hiltonin ja terminaalin välissä sijaitseva halli on ollut käyttämättömänä vuodesta 2009. Nyt siitä saadaan muutostöiden myötä tärkeä osa matkatavarajärjestelmää ja -tiloja.

Terminaalin kainalossa olevaan halliin asennetaan uutta talotekniikkaa sekä tietenkin matkatavarakäsittelyn laitteet ja linjat. Samalla saadaan lisää varastointikapasiteettia laukuille, jotka on tuotu lentoasemalle hyvissä ajoin ennen koneen lähtöä.

Tilapäinen halliratkaisu on ajateltu väliaikaiseksi ratkaisuksi ennen varsinaisen terminaalilaajennuksen ja matkatavaroiden uusien käsittelytilojen valmistumista. Näin varaudutaan siihen, että kapasiteetti riittää myös terminaalin laajennustöiden ajan.

Huolintayhtiöille laajennusratkaisu tarkoittaa entistä tehokkaampaa toimintaa jo ensi kesästä alkaen.

– On tärkeää koko lentoaseman menestymisen kannalta, että laukut saadaan oikeisiin koneisiin oikeaan aikaan. Matkustajista jopa joka kolmas valitsee reittinsä nimenomaan vaihtolentoaseman perusteella, Noronen-Juhola toteaa.

Kohti vuotta 2020

Finavian 900 miljoonan euron kehitysohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeä ja sen avulla voidaan säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa.

Laajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan palvella 20 miljoonaa vuotuista matkustajaa vuonna 2020.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysaskeleet aikajanalla.

Kehitys