Skip navigation

Vanhan ajan alppitunnelmaa Zell am Seessä

Artikkeli julkaistu
04.02.2015 klo 07:00
Laskettelurinne kaukaa.
Zell am See on alppikylä parhaimmillaan, ja läheinen Kitzsteinhornin jäätikkö takaa varmat lumet.

Zell am See ja läheisen Kaprunin kylän yhteydessä oleva Kitzsteinhornin jäätikkö muodostavat yhdessä Europa Sport -hiihtoalueen. Yli kolmen kilometrin korkeuteen ulottuvia rinteitä on yhteensä 130 kilometriä, ja sama hissilippu kelpaa kaikkialla.

Suurin osa Zell am Seen rinteistä on keskitason laskijoille sopivia punaisia rinteitä. Lapsiperheiden suosikkialueet ovat Schmittenhöhe ja Maiskogel. Loivempia sinisiä rinteitä löytyy Kaprunista, jonne pääsee kätevästi hiihtobussilla.

Myös maastohiihtoa ja lumilautailua

Zell am Seessä on hyvät mahdollisuudet myös maastohiihtoon. Latuja on yli 40 kilometriä, joista osa valaistuja.

Puoli kymmeneen saakka avoinna oleva, suoraan kylään päättyvä suosittu iltarinne avataan kolmena iltana viikossa.

Lumilautailijoille löytyy paikkoja parkkilaskuun ja temppujen harjoitteluun. Kitzsteinhornin jäätikön parkki sopii kokeneemmille lautailijoille, ja sieltä löytyy myös Itävallan suurin super-pipe.

Taattua tunnelmaa after skissä

Suurin osa majoituspaikoista sijaitsee tunnelmallisissa pensionaateissa, joiden tuhdeilla aamupaloilla jaksaa laskea pitkälle iltapäivään.

Rinneravintoloita on alueella poikkeuksellisen runsaasti, ja kylien monipuolinen ravintolatarjonta täyttää vaativammankin kulinaristin vaatimukset. After skistä perinteisine alppijuomineen löytyy taatusti tunnelmaa eli “Stimmungia”!

Norwegian lentää tammikuun puolivälistä huhtikuun alkuun kerran viikossa lauantaisin suoraan Helsinki-Vantaalta Salzburgiin. Reilun 70 kilometrin matka Salzburgista Zell am Seehen taittuu bussilla tai junalla.

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja

 

Matkustus